20.2.2015 saakka aikaa ideoida kesän 2016 kaupunginosafestivaalia (12.6.)

0
166
kaupunkidest 2015 kuvitus

Helsingin kaupunki on suunnittelemassa kaupunginosafestivaalia Senaatintorille 12.6.2016.
Festivaaleilla kaupunginosat voivat esitellä päivän tai parin ajan omia vetovoimatekijöitään ja saavutuksiaan – pienessä kisailuhengessä. Koska tapahtuman ideointi on vasta lähtökuopissa, ja sen järjestäminen onnistuu vain helsinkiläisten itsensä voimin, kaupunki pyytää apua festivaalien ideointiin ja toteuttamiseen. Tapahtuman ideointia varten on järjestetty verkkokysely, johon kaupunki toivoo ajatuksia, heittoja, mietteitä ja ehdotelmia, esimerkiksi: Millaisia ohjelmia ja tapahtumia festivaaleilla tulisi olla? Kuinka esittelisitte omaa asuinaluettanne? Haluaisitteko osallistua mukaan? Millaista ohjelmaa voisitte tarjota? Onko Senaatintori sopiva paikka, vai olisiko jokin muu paikka parempi? Linkki kyselyyn. Vastausaikaa kyselylle on 20. helmikuuta 2015 asti.

Tapahtuma tarjoaa alueiden profiilin kohottamisen lisäksi mahdollisuuden erilaiselle ideoinnille sekä hyvien käytäntöjen jakamiselle. Tapahtuma on osa vuoden 2016 Helsinki-päivän viettoa.

Sana on vapaa ja kaupunki ottaa vastaan kaikenlaiset ideat sekä kiinnostuneet yhteydenotot kyselyssä! Kaupunki rakentaa torille perusinfrastruktuurin kuten teltat, pöydät ja lavat, joten kaupunkilaisten vastuulle jää vain aluekohtaisen sisällön tuotanto. Tämä edellyttää laajaa yhteistyötä kaupunginosissa.

Vastaustanne avulla hanke saadaan liikkumaan eteenpäin ja tulevalle suunnittelulle varmempi pohja. Tervetuloa mukaan, voitte kertoa ideoistanne ja ilmoittautua mukaan tapahtuman suunnitteluun edeltä löytyvän linkin kautta.
Festivaalia valmistelevat yhdessä Helsingin kaupungin lähiöprojekti, Helsingin kulttuurikeskus ja kaupunginkanslia.