Äänestä ja kommentoi keskustakirjaston kärkikuusikkoa 7.4. mennessä

0
158

Keskustakirjaston arkkitehtuurikisan kärkikuusikko on esillä 7.4. asti ydinkeskustan kosketusnäytöillä ja osoitteessa http://keskustakirjasto.fi/aanesta. Ehdotuksia on helppo selata sekä äänestää omaa suosikkiaan. Helsinkiläiset voivat lisäksi kommentoida voittajaehdokkaita kilpailu-sivuilla. Yleisön mielipide esitellään tuomaristolle ja julkaistaan verkossa. Kilpailutyöt pienoismalleineen ovat samaan aikaan esillä Meilahden taidemuseossa 5.4. saakka.

Kaupunkilaisten kommentteja odotetaan

Onko jokin kilpailutöistä ylitse muiden ja miksi niin? Mikä ehdotuksista sopii mielestäsi kaupunkikuvallisesti Töölönlahden maisemiin? Kaupunkilaiset voivat kertoa ajatuksiaan ja ideoitaan keskustakirjaston kilpailu-sivuilla.

Kuljitpa jalkaisin, pyörällä tai rullaluistimilla – äänestä keskustassa

Kosketusnäytöillä äänestäminen on helppoa. Tusina kosketusnäyttöä sijaitsee ympäri Helsingin ydinkeskustaa. Niitä voi bongata mm. Mikonkadulta, Postitalon ja Kiasman edestä, Kappelin ja Kauppatorin välistä, Paasikiven aukiolta, Lasipalatsin edestä tai Ruotsalaista teatteria vastapäätä. Katunäyttöjen interaktiivinen äänestys on suunniteltu yhdessä Forum Virium Helsingin, Clear Channelin ja Helsingin kaupungin kanssa. Forum Viriumin tavoitteena on viedä eteenpäin laajempaa suunnitelmaa siitä, miten kosketusnäytöt voisivat avata uuden käyttöliittymän kaupunkiin. Aiemmin tänä keväänä kirjaston e-kirjapalveluihin saattoi tutustua näytöillä.

Mitä tulevaisuuden kirjasto merkitsee kaupunkilaisille?

Keskustakirjastohankkeessa ajatellaan, että uuden, toimivan kirjaston syntymiseen Töölönlahdelle tarvitaan muutakin kuin arkkitehtien kynänjälkeä: kaupunkilaisten mielipiteet otetaan osaksi suunnitteluprosessia. ”Helsinki hakee yhtenä maailman todistetusti innovatiivisimmista kirjastoista uusinta mallia tulevaisuuden kirjastolle. Meillä ei ole montakaan valmista vertailukohtaa maailmalla, vaan meidän täytyy kehittää konsepti itse. Tässä työssä kaupunkilaisten ja kansalaisten ideat ovat hyvin tervetulleita”, sanoo kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto.

Keskustelu jatkuu verkossa!

Äänestä kilpailutöitä osoitteessa http://keskustakirjasto.fi/aanesta
Kommentoi kilpailutöitä kilpailu-sivuilla
Keskustakirjaston verkkosivut, http://keskustakirjasto.fi
facebook.com/keskustakirjasto
twitter.com/keskustakirj, #kirjastonayttely
Lehdistötiedote Meilahden näyttelystä 22.3.2013
Lehdistötiedote keskustakirjaston äänestyksestä ja kommentoinnista 28.3.2013

Lisätietoja:

Tuula Haavisto
Kirjastotoimen johtaja
Hgin kaupunginkirjasto
puh. 09 3018 5500
gsm 040 551 7335
tuula.m.haavisto[at]hel.fi

Pirjo Lipasti
projektisuunnittelija
Keskustakirjasto/ Hgin kaupunginkirjasto
gsm 040 336 1058
pirjo.lipasti[at]hel.fi

Virve Miettinen
Vuorovaikutussuunnittelija
Keskustakirjasto/ Hgin kaupunginkirjasto
gsm 040 168 5748
virve.miettinen[at]hel.fi