Arabian Katufestivaali avaa kesän kaupunkifestarikauden la 18.5.

0
124
akf event header

Helsingin suurin alueellinen kierrätys- ja katutaidetapahtuma Arabian Katufestivaali järjestetään kuudennen kerran Arabiassa lauantaina 18.5.2013 klo 12–17. Liikenteeltä suljetun Hämeentien valtaavat katutaiteilijat, kirpputorit, tuo & vie -pisteet sekä persoonalliset pop up -ruokakojut ja -kahvilat. Samalle keväiselle lauantaille osuu myös Ravintolapäivä, mikä osaltaan lisännee katufestivaalin ja sen lähialueen ravintolatarjontaa.

Katufestivaalin tapahtumat keskittyvät Kääntöpaikan, Arabiakeskuksen ja Kivitorin alueille, mutta myös Toukolan kaduilla ja pihoilla tapahtuu. Arabiakeskuksen galleriakäytävä on varattu eri kulttuureista ja musiikkiperinteistä vaikutuksensa saaneille tanssiesityksille.

Katufestivaalin ohjelmisto löytyy täältä: http://artova.fi/arabiankatufestivaali/ohjelma

Musiikista vastaavat Luomustudion katusoittolavan esiintyjät. Mukana muun muassa Super Janne, Hermanni Turkki ja Retro Station.

Buffattu-katutaidealueella taidetta syntyy vaneri- ja canvasseinien lisäksi henkilö- ja pakettiautoon sekä pöydistä rakennettuun tilataideteokseen, jonka ottaa haltuun katu- ja nykytaidetta yhdistävä Nora Helsinki. Mukana taiteilemassa on myös mm. spray- ja sabluunataiteestaan tunnetuksi tullut katutaiteilija Jussi TwoSeven, legendaarisessa graffitimaalaajan maineessa oleva Krylon ja Funk On ry:n vetäjä Pete Nieminen.

Katutaidealueen jameista vastaa Spittin’ Fiyah Sound ja vierailevat reggaesolistit sekä dancehall-tanssiryhmä Hous3 of Qu33nz.

Kivitorin läheisyydessä voi kierrättää ajatuksiaan Osallistuvien nuorten inspiroimana, tutustua bookcrossing-ilmiöön, piipahtaa Sarjakuvakeskuksen 5-vuotisjuhlilla, jossa on avoimia työpajoja kaiken ikäisille, osallistua Supaflyn tussityöpajaan tai tuoda dvd:t vaihtoon. Kivitorilla musisoi muun muassa lastenorkesteri Käpylehmä, jonka laulutekstit ovat kirjailija Kaarina Helakisan tuotantoa.

Arabian Katufestivaalin pääjärjestäjä on kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artova (Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki), joka vastikään valittiin Vuoden kotiseutuyhdistykseksi ansionaan merkittävän aktiivinen toiminta alueen kehittäjänä muun muassa korkealaatuisten taide- ja kulttuuritapahtumien järjestäjänä.

Arabian Katufestivaali 18.5.2013
klo 12–17
Vapaa pääsy!

www.arabiankatufestivaali.fi
https://www.facebook.com/katufestivaali

Lisätiedot ja artistien haastattelupyynnöt:

Tuottaja Jimi Eloranta
arabian.katufestivaali[at]gmail.com
+35850 575 0389

Buffattu-katutaidealueen koordinaattori Niina Linna
arabiankatutaide[at]gmail.com
+35850 375 8003