Demokratiapäivä

0
89

Tiistaina 9.10. Helsingissä järjestettävän vuotuisen Demokratiapäivän teemana on ”luottamus ja valta tulevaisuuden kunnassa ja maakunnassa”. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kuntien luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, valtionhallinnon edustajille ja kansalaisyhteiskunnan toimijoille (mm. järjestöjen ja yhdistysten edustajille). Demokratiapäivän tilaisuus järjestetään klo 9.30 -15.00 Kuntatalolla, osoitteessa Toinen Linja 14. Aamukahvia on tarjolla klo 8.45 alkaen Kuntatalon Kalliokivi-ravintolasalissa, 2. kerroksessa. Päivän tarkempi ohjelma linkistä
https://www.kuntaliitto.fi/tapahtumat/2018/demokratiapaiva-2018-demokratiapaiva-2018

Aamupäivällä pohditaan luottamushenkilön muuttuvaa roolia ja merkitystä.  Kunnissa ja kaupungeissa poliittinen johtaminen on ammattimaistunut jo pidemmän aikaa. Lisäksi maakuntauudistus toteutuessaan tuo mukanaan aivan uuden poliittisen päätöksenteon pelikentän. Asiaan johdattelee Ville Pernaa, Suomen Kuvalehden päätoimittaja.

Päätöksenteon muuttuvat pelikentät haastavat myös käsityksemme vallasta ja luottamuksesta. Tästä keskustelemassa ovat muun muassa Lauri Nurmi, politiikan toimittaja Aamulehdestä, Eemeli Peltonen, Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Sari Rautio, Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Hanna Wass, akatemiatutkija Helsingin yliopistosta.

Oikeusministeri Antti Häkkänen jakaa tilaisuudessa demokratiapalkinnon. Palkintoraadin perustelupuheenvuoron pitävät presidentti Tarja Halonen ja professori Arto Kallioniemi.

Iltapäivällä Demokratiapäivän torilla on tarjolla uusia ja mielenkiintoisia demokratian ja osallisuuden teemoja ja työkaluja liittyen demokratian kehittämiseen. Voit myös pelata Osallisuuspeliä!

Ilmoittaudu päivään 1.10. mennessä Kuntaliiton tapahtumakalenterista, linkistä
https://www.kuntaliitto.fi/tapahtumat/2018/demokratiapaiva-2018-demokratiapaiva-2018
Ilmoittautumisajan jälkeenkin voit tiedustella vapaita paikkoja sp-osoitteesta demokratia@kuntaliitto.fi