Ehdota demokratiapalkinnon 2014 saajaa

0
323

Oikeusministeriön demokratiapalkinnon teemana on tänä vuonna lähidemokratia, tämänvuotinen palkinto tullaan jakamaan lähidemokratiaa edistäville hankkeille, ryhmille tai innovaatioille. Ehdokkaita voivat ilmoittaa sekä yksittäiset ihmiset että järjestöt ja muut organisaatiot, ehdotuksia demokratiapalkinnon saajiksi otetaan vastaan 30.8. saakka. Katso ohjeet ehdotusten jättämiseen oikeusministeriön sivuilta oheisesta linkistä.

Demokratiapalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se tullaan jakamaan neljän toimijan kesken. Yleisö valitsee äänestämällä yhden palkittavista, muista palkinnoista tulee päättämään kolmehenkinen, julkisuuden henkilöistä koostuva raati. Palkinnot jaetaan Demokratiapäivänä 14.10.2014 Helsingissä Kuntatalolla, Demokratiapäivä on osa Euroopan neuvoston paikallisdemokratiaviikkoa (viikko 42).

Demokratiapalkinnon koordinoinnista vastaa oikeusministeriö, yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat valtiovarainministeriö, Raha-automaattiyhdistys, Suomen Kuntaliitto, Suomen Setlementtiliitto sekä Ylen Aamu-tv, demokratiapalkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Katso uutinen kokonaisuudessaan ja lisätietoa asiasta Kunnat.net-sivustolta oheisesta linkistä sekä oikeusministeriön sivuilta oheisesta linkistä.

Lisätietoa:

ylitarkastaja Maria Wakeham-Hartonen, puh. 02951 50416
erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348
sähköposti: etunimi.sukunimi[ät]om.fi

Demokratiapalkinnon sivut Facebookissa https://fi-fi.facebook.com/Demokratiapalkinto