Ehdota parannuksia Helsingin kävely-ympäristöihin 19.10. mennessä!

0
724

Kasarmikatu kesällä 2022. Kuva: Veikko Somerpuro

Minne haluaisit Helsingin seuraavan kesäkadun? Tiedätkö kaupungista paikan, missä kävely-ympäristön viihtyisyyttä tulisi lisätä pysyvästi? Kaupungin kyselyssä voit kertoa parhaat ideasi karttakäyttöliittymän avulla sekä esittää toiveita kohteen kehittämisen tavasta. Karttakysely on auki ke 19.10.2022 asti. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Klikkaa kyselyyn oheisen linkin kautta.

”Kyselyyn vastaajilta toivotaan nyt luovuutta parannettavien katujen löytämiseksi. Keskuskadun ja Iso Roobertinkadun kaltaiset kävelykadut ovat jo tuttu näky ydinkeskustassa. Viihtyisämmän kävely-ympäristön kokeiluideoita ja pysyviä parannuksia voi ehdottaa ympäri Helsinkiä”, kertoo liikenneinsinööri Henna Hovi Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Kävely-ympäristöjen kokeilulla tarkoitetaan kausiluontoista, kuten kesäkadut tai lyhyempiaikaista tilannetta, jossa kadulle tai aukiolle tuodaan katuvihreää, kalusteita tai muita viihtyisyyttä parantavia asioita. Pysyvillä kävely-ympäristön parannuksilla tarkoitetaan puolestaan kadulle tai aukiolle tuotavaa katuvihreää, kalusteita tai muita viihtyisyyttä parantavia asioita, jotka suunnitellaan ympärivuotisiksi ja pysyviksi. Pysyvät parannukset voivat sisältää myös katutilan uudelleen jakamista eri toimintojen kesken, esimerkiksi jalkakäytäviä leventämällä. Pysyviä ratkaisuja ja kokeiluja suunniteltaessa varmistetaan aina kadun huolto- ja lastausliikenteen toimivuus.

Kävely-ympäristön kokeiluilla ja pysyvillä ratkaisuilla pyritään luomaan kaupunkilaisille viihtyisämpiä kävelyn, pyöräilyn ja oleskelun tiloja. Lisäksi kaupungilla on suunnittelussa keskustan maankäytön kehityskuva sekä ydinkeskustan liikennejärjestelmäsuunnitelma, joiden ratkaisuja voidaan edistää kokeilujen keinoin.

Lisätietoja tarjoavat Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Henna Hovi, liikenneinsinööri (p. 040 663 7864 / henna.hovi[at]hel.fi) ja Sirje Lappalainen, projektisuunnittelija (040 656 8935, sirje.lappalainen[at]hel.fi)