Fasilitointi järjestötyössä -kurssi la 27.4.

0
212

Käytännön järjestötyö tapahtuu usein erilaisissa ryhmissä. Erilaisten ihmisten osaaminen hyödyttää ryhmää, mutta vapaaehtoisista koostuvien ryhmien ohjaamiseen liittyy omat haasteensa: aika on kortilla, tekemistä paljon ja motivaatiosta tulee huolehtia. Fasilitoinnin tarkoituksena on tehdä ryhmätyöskentelystä helpompaa ja tuloksekkaampaa sekä auttaa ohjaajaa viemään ryhmää yhteiseen päämäärään siten, että kaikkien asiantuntemus ja kokemus tulevat hyödynnetyksi.

Fasilitointi järjestötyössä -kurssi järjestetään lauantaina 27.4.2013 klo 10-17 (sis. noin tunnin mittainen lounastauko) Vision koulutustilassa (Fredrikinkatu 33 B, Helsinki). Kurssi on suunnattu järjestötoimijoille, jotka vetävät työssään/vapaaehtoistehtävässään erilaisia vapaaehtoisryhmiä.

Kurssi sisältää:
– Fasilitoinnin aakkoset
– Fasilitoinnin käyttömahdollisuuksia järjestötyössä
– Paljon käytännön harjoituksia

Kouluttajana toimii Terhi Summa. Hän on kirjoittanut Kepa ry:n julkaiseman fasilitointioppaan: Fasilitaattorin työkirja – Menetelmiä sujuvaan ryhmätyöskentelyyn. Kepa 2009.

Kurssin osallistumismaksu on 60 €. Ilmoittautumiset perjantaihin 19.4.2013 mennessä Visioon oheisesta linkistä. Peruutuksia koskevat Vision normaalit peruutusehdot.