Hanami-juhla Roihuvuoren Kirsikkapuistossa su 18.5.

0
102

Helsingin VII kirsikankukkajuhla Hanami ja Sakura-festivaali 2014 järjestetään sunnuntaina 18.5. klo 12-17.30 Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Luvassa on parapara- ja buto-tanssiesityksiä, ikebanaa, origameja, teetaidetta, taiko-rumpuja ja budo-esityksiä. Myynnissä on japanilaisia herkkuja. Piknikille voi tulla yksin, kaksin tai koko perheen voimin.

Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii noin 240 kirsikkapuuta, joista valtaosan ovat lahjoittaneet Suomessa asuvat japanilaiset ja Suomessa toimivat japanilaiset yritykset, mukaanlukien Toyota ja Brother. Juhlapaikka sijaitsee Sahaajankadun ja Abraham Wetterin tien kulmassa lähellä vesitornia. Paikalle pääsee Herttoniemen metroasemalta joko kävellen tai busseilla 80, 82 ja 83. Hanami-juhla on maksuton, tervetuloa!

Seuraa kukinnan edistymistä ja katso lisätietoa juhlasta www.roihuvuori.fi/hanami sivustolta. Hanami-juhlan tiedote löytyy oheisesta linkistä.

Hanami-juhlan tekijöitä ovat Akita ry., Espoon musiikkiopiston Taiko-ryhmä. FinnPARAnoids, Helsinki Chapter of Ikebana International ry., Japania ry., Japanilainen kouluyhdistys, Japanilaisen kulttuurin ystävät ry., Helsingin Kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchi ry., Sakura budo club, Suomalais-japanilainen yhdistys ry., Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry., Roihuvuori-Seura ry., Roihuvuoren seurakunta ja Yatagarasu ry. Kasvualustan juhlalle tarjoaa rakennusviraston Hyvä Kasvaa Helsingissä -liike.