Helsingin kaupungin uusi strategia vuosille 2017-2021

0
223

Helsingin kaupunki valmistelee seuraavaksi neljäksi vuodeksi uutta kaupunkistrategiaansa, kaupungin tulevaisuuden suuntaviivoja. Pormestari Jan Vapaavuori esitteli 24.8. ehdotuksensa uudeksi kaupunkistrategiaksi vuosille 2017–2021.

Lopullisen päätöksen strategian hyväksymisestä tekee kaupunginvaltuusto. Strategian visiona on tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki. ”Helsinki on ensisijaisesti paikka ja yhteisö, ei virkakoneisto. Uskon, että isojen haasteiden ratkaisemisessa kaupunki ei pärjää – eikä sen ole mielekästäkään pärjätä – yksin, vaan tehtävämme on luoda strategisia kumppanuuksia kaikkien Helsingin kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen kanssa”, Vapaavuori sanoo. Käy katsomassa viedoesitys esittelytilaisuudesta Helsinki-kanavalta oheisen linkin kauttaa:
https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=3442

Oheinen linkki vie yhteenvetosivulle aiheesta. Varsinainen strategiaesitys löytyy tämän linkin kautta. Pdf-muodossa strategiaesityksen voi ladata osoitteesta:
https://www.hel.fi/static/kanslia/Julkaisut/2017/Helsingin-kaupunkistrategia.pdf

Helsinkiläiset osallistuivat strategian valmisteluun huhti–toukokuussa järjestetyissä verkkokyselyssä ja -aivoriihessä, kymmenen kirjaston kyselyssä sekä asukasillassa kaupungintalolla. Työhön osallistui yli 1 000 asukasta. Tutustu kaupunkilaisten mielipiteisiin ja palautteeseen Helsingin neljästä tulevaisuuskuvasta sekä heidän arvostuksiinsa ja toiveisiinsa kaupungin kehittämisestä oheisen linkin kautta:
https://www.hel.fi/static/helsinki/kaupunginvaltuusto/seminaari/tulevaisuuden-Helsinki-loppuraportti.pdf