Helsingin kaupunginkirjaston ideakilpailu käynnissä 9.5. saakka

0
164

Helsingin kaupunginkirjasto haastaa kaupunkilaiset Ideahippu-ideakilpailuun, jossa haussa ovat ideat ja visiot, joiden pohjalta kirjaston palveluita ja tuotteita kehitetään paremmin asiakkaiden toiveita vastaaviksi. Kilpailu on käynnissä 1.4.-9.5.2014. Ehdotusten toteutukseen on varattu yhteensä 10 000 euroa, toteuttajana on Helsingin kaupunginkirjasto tai sen valitsema taho.

Kilpailu on avoin kaikille kiinnostuneille. Idea tai ehdotus voi liittyä uuteen toimintamalliin, palveluun, tuotteeseen tai esimerkiksi sosiaaliseen innovaatioon. Ehdotuksen ei tarvitse olla loppuun asti hiottu, vaan se voi olla vasta itu tai raakile.

Kilpailussa on yhteensä kolme vaihetta: ideoiden itsenäinen tuottaminen, yhteiskehittely ja voittajan valinta. Valinnan voittajasta tekee jury, johon kuuluu asiantuntijoita kaupungin eri sektoreilta, kuntapäättäjiä, tuotekehittäjiä sekä kirjastoammattilaisia.

Kilpailuluokat ovat:

– I Kirjastot yhteisöjen olkkareina ja kaupunginosien paalupaikkoina

– II Avoin kirjasto toimii osana kaupunkia ja yhdessä kumppanien kanssa

– III Maahanmuuttajat aktiivisina kaupunkilaisina.

Palkitsemiskriteereitä ovat idean toteutuskelpoisuus, strategianmukaisuus (Helsingin kaupunki ja Helsingin kaupunginkirjasto), asiakaslähtöisyys ja monistettavuus. Lisätietoa kilpailuun osallistumisesta löytyy sivulta www.helmet.fi/idea. Kaikista ideoista tullaan antamaan palautetta.

15 parhaan ehdotuksen tekijät tullaan kutsumaan pe 6.6.2014 klo 13-15 Lasipalatsin Kaupunkiverstaalle Ideaklubille. Ideaklubi on avoin myös yleisölle, tiimit esittelevät siellä työnsä jurylle ja yleisölle. Esittelyn jälkeen jury valitsee kolme toteutettavaa projektia.

Oman idean toteutumisen ja innoittavan yhdessäolon lisäksi parhaan idean keksijä palkitaan mahdollisuudella saada yhdeksi illaksi käyttöönsä Lasipalatsissa sijaitseva Kaupunkiverstas, josta löytyy välineitä monenlaiseen tekemiseen, mm. 3D – tulostimia, tarrojen ja painatusten tekoon sopiva vinyylileikkuri, grafiikkatyöpiste, ompelukone ja saumuri sekä paljon muuta mukavaa.

Lisätiedot:
Jussi Vehviläinen, tietohallintopäällikkö, kaupunginkirjasto, gsm 040 583 4953, jussi.vehvilainen[at]hel.fi

Virve Miettinen, vuorovaikutussuunnittelija, kaupunginkirjasto/keskustakirjasto, gsm 040 168 5748, virve.miettinen[at]hel.fi

Kaupunkiverstas.fi

Katso uutinen kokonaisuudesaan oheisesta linkistä.