Helsingin Polkupyöräilijöiden ja kaupunginosayhdistysten järjestämät perhepyöräretket jatkuvat la 1.6. Mellunmäessä

0
183

Helsingin Polkupyöräilijät ja kaupunginosayhdistykset järjestävät perhepyöräretkiä ja pyöräilytapahtumia, joiden tavoitteena on tutustuttaa asukkaita omaan kaupunginosaansa ja sen lähiympäristöön, sekä innostaa heitä polkupyöräilyyn koko perheen yhteisenä liikkumismuotona. 

Retket ja tapahtumat ovat osa Helsingin Polkupyöräilijät ry:n ”Helsingin pyöräilevät kaupunginosat” -hanketta, joka on yksi Helsingin kaupungin Demokratiapilotti-hankkeista.

”Pyöräilevät kaupunginosat” -hankkeen yleisenä tavoitteena on aktivoida asukkaat vaikuttamaan pyöräilyn edistämiseksi alueiden ja taloyhtiöiden suunnittelussa ja kehittämisessä. Perhepyöräretkiä, samoin kuin kaikkia muitakin Demokratiapilotin tapahtumia ja koulutuksia toteutetaan yhdessä asukas- ja kaupunginosayhdistysten kanssa.

– Pyöräretket ja pyöränhuoltotapahtumat ovat hauskoja ja hyödyllisiä tapahtumia, jotka kannustavat pyöräilemään. Keskeinen osa hankettamme on myös selvittää, millaiset liikenteeseen liittyvät kysymykset askarruttavat ihmisiä eri kaupunginosissa. Tämän taustatiedon pohjalta voimme ryhtyä toteuttamaan tarpeellisia toimenpiteitä yhdessä asukas- ja kaupunginosayhdistysten kanssa, sanoo Helsingin Polkupyöräilijät ry:n puheenjohtaja Janne Nurminen.

Seuraava HePon ja kaupunginosayhdistysten yhteinen perhepyöräretki toteutetaan yhteistyössä Mellunmäki-seuran kanssa osana seuran kesäjuhlaa lauantaina 1.6. kello 13. Ennen retkeä on mahdollista huollattaa polkupyörä retkikuntoon kello 11-13 välisenä aikana. Retkelle lähdetään osoitteesta Korvatunturintie 2.

Lisätietoja

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat demokratiapilotin hankekoordinaattori Marko Reponen 040 768 7246, marko.reponen[at]hepo.fi

Demokratiapilotit: http://demokratia.hel.fi

Helsingin pyöräilevät kaupunginosat -hankkeen suunnitelma:
http://www.hel.fi/static/helsinki/demokratiapilotit/tarkennettus_hepo.pdf