Helsingin siirtolapuutarhojen kesä alkaa vappuna!

0
128

Siirtolapuutarhat toivottavat vierailijat tervetulleiksi vapusta alkaen ihastelemaan kevätluontoa ja tutustumaan kulttuurihistorialliseen ympäristöönsä. Kotia lähin siirtolapuutarha tarjoaa helposti saavutettavan ja rauhallisen keitaan kävelyretkille. Kesällä puutarhat ovat päiväsaikaan kävijöille avoimia puistoalueita. Itse palstat ovat yksityisaluetta.

Kuva:Pakilan sp

Siirtolapuutarhat järjestävät myös tapahtumia. Osalla puutarhoista on museomökki, jossa istutukset noudattavat perustamisaikojen mallia. Näistä elävistä museoista näkee millaista kaupunkiviljelyä harrastettiin n. 80 vuotta sitten. Siirtolapuutarhat ovat vanha linkki pitkässä kaupunkiviljelyperinteessä.

Helsingissä on kaupungin maanvuokraajana yhdeksän siirtolapuutarhaa. Niitä hoitavat yhdistykset vuokraavat palstat edelleen kaupunkilaisille.

Palstojen pitäjiä sitovat kaupungin ja yhdistyksen määräykset ja säännöt, joiden mukaisesti palstaa saa käyttää. Kaupunki haluaa säilyttää puutarhat yhtenäisinä ja ilmeeltään ne ovatkin säilyneet alkuperäisten suunnitelmien mukaisina.

Lisätietoja antavat siirtolapuutarhayhdistysten puheenjohtajat, joiden yhteystiedot löytyvät Helsingin siirtolapuutarhojen aluejärjestön nettisivuilta http://www.siirtolapuutarhat.net/