Helsinki järjestää avoimen keskustelutilaisuuden 16.10. – aiheena mm. lähidemokratia ja palvelut metropolihallinnon toteutuessa

0
102

Metropoliselvitys ja Helsingin kaupunki järjestävät to 16.10. klo 18.00-20.00 Itäkeskuksen Iiris-keskuksen auditoriossa (Marjaniementie 74, Itäkeskus) avoimen keskustelutilaisuuden siitä, miltä näyttää tulevaisuuden metropolikaupunki helsinkiläisen silmin. Keskusteluaiheina ovat mm. maankäytön suunnittelu, palvelujen saatavuus sekä asukkaiden osallistuminen ja lähidemokratian kehittäminen.

Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää kuntajakoselvittäjille Cay Sevónille, Mikko Pukkiselle ja Matti Vatilolle, mukana keskustelemassa ovat Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki sekä kaupunginhallituksen jäsen Kaarin Taipale. Kysymyksiin vastaavat myös asiantuntijat Helsingin kaupungin virastoista. Tilaisuuden juontajana toimii Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitola. Keskustelu on nähtävissä suorana sekä myöhemmin tallenteena osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Keskustelun taustalla on valtionvarainministeriön käynnistämä kuntajakoselvitys. Siinä arvioidaan, onko metropolialueen kunnat tai osa niistä tarpeen yhdistää yhdeksi tai useammaksi kunnaksi. Alustavassa linjauksessa ehdotetaan metropolikaupungin muodostamista Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungeista sekä Sipoon kunnasta, mukaan liitettäisiin myös Tuusulan kunnasta Helsinki-Vantaan lentokenttään rajoittuva alue.

Kuntajakoselvittäjät keräävät palautetta ja tekevät ehdotuksensa kuntajaon muutoksista valtuustoille syksyn 2014 aikana. Tilaisuuksia järjestetään Helsingin lisäksi muissakin alueen kunnissa.

Lisätietoa:
Kuntajakoselvittäjä Mikko Pukkinen, etunimi.sukunimi[ät]vm.fi, p. 050 443 7314
Kuntajakoselvittäjä Cay Sevón, etunimi.sukunimi[ät]vm.fi, p. 029 553 0242
Kuntajakoselvittäjä Matti Vatilo, etunimi.sukunimi[ät]vm.fi, p. 029 553 0243
Strategiapäällikkö Marko Karvinen, Helsingin kaupunki, 09-31036257, marko.karvinen[ät]hel.fi
www.metropoliselvitys.fi
www.metropolutredningen.fi