Demokratiapilottien ideahaussa jännitys tiivistyy (avoinna 30.9. saakka)

0
373

Helsingin kaupunki järjestää avoimen haun kokeiluun, jossa etsitään uusia toimintamalleja kaupunkilaisten osallistumisen ja alueellisen vaikuttamisen lisäämiseksi. Kilpailuehdotusten jättöaika päättyy su 30.9. klo 16.00. Jätettyjä ehdotuksia voi selata ja kommentoida osoitteessa http://demokratia.hel.fi/demokratiapilotti

Kokeiluun valitaan enintään yhdeksän pilottihanketta. Niistä enintään 6 on alueellisia (esim. kaupunginosaa koskevia) ja 3 johonkin teemaan liittyviä hankkeita. Yksi näistä teemoista on nuorten Ruuti-vaikuttamisjärjestelmä. Kokeilut toteutetaan 1.1.2013–31.12.2013 ja Helsingin kaupunki tukee valittujen kohteiden toteuttamista.

Kokeiluun ilmoittautuvien tulee esittää alustava suunnitelma, joka sisältää lyhyen kuvauksen ehdotetusta pilotista sekä toteuttajasta tai toteuttajista. Ehdotuksen tekijä voi olla helsinkiläinen yksityishenkilö, asukasyhdistys tai jokin muu taho.

Kiinnostuksensa ilmoittaneiden edustajat kutsutaan hakuajan päätyttyä kaupungintalolle informaatio- ja keskustelutilaisuuteen.

Hakemukset pyydetään lähettämään joko sähköisesti hakulomakkeella tai toimittamalla täytetty hakulomake kirjekuoressa merkinnällä ”Demokratiapilotti” kaupungintalon Virka Infon neuvontapisteeseen (käyntiosoite Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki, postiosoite Helsingin kaupunki / Virka Info, PL 1, 00099 Helsingin kaupunki) sunnuntaihin 30.9.2012 klo 16.00 mennessä.

Sähköiseen hakuun pääsee seuraavan nettiosoitteen kautta:
demokratia.hel.fi/demokratiapilotti