Herttoniemen aluesuunnitelman laadinnan asukastilaisuus

0
154

Tervetuloa to 29.11. klo 17.30—20.00 Herttoniemenrannan ala-asteen koululle (os. Petter Wetterin tie 5) Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan asukastilaisuuteen, jossa tarkastellaan kaupunginosan katujen, puistojen ja luonnonalueiden tulevaisuutta käsittelevää aluesuunnitelmaa! Osana aluesuunnitelman laadintaa kaupunki kutsuu alueen asukkaita ja muita käyttäjiä tapaamaan suunnittelijoita ja kertomaan mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia. Osallistumalla pääset pohtimaan ja kehittämään ratkaisuja yhdessä muiden kanssa!

Lisätietoja aluesuunnittelusta löydät aluesuunnitelman sivulta, linkistä
https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/kehittamissuunnitelmat/herttoniemen-aluesuunnitelma

Aluesuunnitelman työpajassa suunnitellaan yhdessä koko kaupunginosan puistojen, luontoalueiden ja katujen tulevaisuutta. Asiaa myös osallistuvasta budjetoinnista ja kaupunginosavision kuulumisia. Lisäksi tavattavissa ovat Länsi-Herttoniemen kaavoittaja ja Herttoniemenrannan ja yritysalueen kaavoittaja, joka valmistelee Herttoniemen metroaseman suunnittelukilpailua.

Mikä on aluesuunnitelma?

Aluesuunnitelma ohjaa viheralueiden ja katujen käyttöä, hoitoa, kehittämistä ja kunnostusta. Aluesuunnitelmassa selvitetään katu- ja viheralueiden palveluiden, rakenteiden ja varusteiden nykytila ja kirjataan niiden parantamistarpeet sekä arvioidaan kehitettävien kohteiden kiireellisyysjärjestys. Suunnitelma laaditaan vuorovaikutteisesti asukkaiden ja sidosryhmien kanssa.  Asukkaiden, sidosryhmien ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa kymmenen seuraavan vuoden aikana.