Helsingin seudun ilmastotekoja palkitaan

0
144

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY palkitsee Helsingin seudun ilmastotekoja, palkintojen saajia voi ehdottaa 12.12.2014 saakka osoitteessa www.hsy.fi/hei.

Pääkaupunkiseudun ilmastostrategia 2030:n tavoitteena on vähentää kaupunkiseudun ilmastopäästöjä kolmanneksella nykyisestä, jakamalla ilmastopalkinnot HSY haluaa palkita Helsingin seudun toimijoita, jotka ovat aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentäneet kasvihuonekaasupäästöjä tai kannustaneet muita siihen. Ilmastopalkinnot jaetaan nyt kolmatta kertaa.

HSY jakaa seuraavat kaksi palkintoa:
HEI – Helsingin seudun ilmastopalkinto ja
alle 18-vuotiaille suunnattu HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori -palkinto.

HEI-ilmastopalkinnon saajan valinnassa kiinnitetään huomiota sellaisiin toimiin, joilla hiilijalanjälkeä voidaan pienentää sekä yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Ilmastopalkinnon voi saada yhteisö, yritys tai yksityinen henkilö, joka toimii Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Sipoossa, Tuusulassa, Vantaalla tai Vihdissä.

HEIJ-ilmastojuniori -palkinnon saajan valinnassa kiinnitetään huomiota erityisesti kekseliäisyyteen, edistyksellisyyteen, omaperäisyyteen sekä tietoisuuden herättämiseen. Ilmastojunioripalkinnon voi saada alle 18-vuotias yksityinen henkilö tai ryhmä, joka toimii tai asuu Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Sipoossa, Tuusulassa, Vantaalla tai Vihdissä.

Palkitsemisesta päättävään palkintoraatiin kuuluvat edustajat muun muassa HSY:stä, Helsingin seudun kunnista ja Suomen ympäristökeskuksesta, palkittavat julkistetaan 12.2.2015 Helsingin seudun ilmastoseminaarissa.

Voittajat saavat tunnustuspalkinnon lisäksi kunniakirjan sekä oikeuden käyttää Helsingin seudun ilmastopalkinto -logoa viestinnässään, lisäksi ilmastojuniori-palkinnon voittaja saa 1000 euroa.

Lisätietoa:
ympäristöasiantuntija Marika Visakova, puh. 050 308 6014, marika.visakova[ät]hsy.fi
www.hsy.fi/hei
Katso tiedote asiasta kokonaisuudessaan STT Info -sivustolta oheisesta linkistä.