HSY:n ongelmajätteen keräysautot starttaavat Helsingissä jälleen tiistaina 7.4.

0
200

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY:n) ongelmajätteen keräysautot starttaavat jälleen keväisen kierroksensa kaupungiosissa tiistaina 7.4. Autoihin kerätään maksutta kodin vaarallisia jätteitä sekä metalliromua ja sähkölaitteita. Keräysautot kiertävät Helsingissä ti 7.4.– ti 19.5. Asukkaat voivat tuoda autoihin maksutta kodin vaarallisia jätteitä, mm. energiansäästölamput, loisteputket, maalit, liuottimet, torjunta-aineet ja siivouskemikaalit. Keräysautoissa vastaanotetaan myös kotitalouksien sähkölaiteromua, kuten käytöstä poistettuja kylmälaitteita, sähköhelloja, pesukoneita, puhelimia ja leivänpaahtimia. Autolle voi tuoda korkeintaan kolme kappaletta samaa laitetyyppiä.

Metallinkeräysautoon voi tuoda kotitalouksien yksittäisiä metalliesineitä. Tällaisia ovat esimerkiksi polkupyörät, puulämmitteiset kiukaat sekä metalliastiat ja -purkit. Toivomme asukkaiden vievän suuret metallierät HSY:n Sortti-asemille, joissa metallin vastaanotto on myös maksutonta.

Autot pysähtyvät lähes 300 paikassa eri puolilla pääkaupunkiseutua, joten romua ei tarvitse kuljetella pitkiä matkoja. Tarkat aikataulut ja pysähtymispaikat ovat nähtävissä HSY:n verkkosivuilla, oheisen linkin kautta. Lähimmän pysähdyspaikan voi etsiä kartalta tai kaupunginosahaulla. Julistepohjaa (esim. omaan rappuun tms. laitettavaksi) voi tulostaa oheisesta linkistä.

Keräysautojen pysähdyspaikkoja voi myös tiedustella soittamalla HSY:n asiakaspalveluun, puh. 09 1561 2110. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–15.30.

Keräysautojen aikataulut: www.hsy.fi/keraysautot
Sortti-asemien sijainnit ja aukioloajat: www.hsy.fi/sorttiasemat
Vaarallisten jätteiden kontit: www.hsy.fi/vaarallinenjate

Romua ja jätettä voi tuoda ympäri vuoden Sortti-asemille

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä voi viedä maksutta Sortti-asemien lisäksi pääasiassa huoltoasemien pihoilla sijaitseviin vaarallisten jätteiden kontteihin. Siniset vaarallisten jätteiden kontit tunnistaa punaisesta Kodin vaaralliset jätteet -kyltistä. Kontit ovat avoinna huoltamon aukioloaikoina.

Keräysautot eivät ota vastaan mikä tahansa jätettä:

muun muassa autonrenkaita, painekyllästettyä puuta, asbestia, yritysten vaarallisia jätteitä sekä räjähteitä, kuten ilotulitteita ja hätäraketteja.
Niiden vastaanotto on järjestetty seuraavasti:
– Autonrenkaat: rengasliikkeet, joihin renkaat voi palauttaa maksutta.
– Painekyllästetty puu: korkeintaan 1 m3 maksutta Sortti-asemille. Otetaan vastaan myös puutavaraliikkeissä tai rautakaupoissa, joissa on järjestetty painekyllästetyn puun keräys.
– Asbesti: Ämmässuon Sortti-asema.
– Yritysten vaarallisten jätteiden pienerät: Kivikon vaarallisen jätteen asema tai muu alan yritys.
– Räjähteet, hätäraketit ja ilotulitteet: poliisin osoittama paikka.

Kierrätyskeskuksen käyttökelpoisen tavaran keräysautokierros syksyllä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää syksyllä käyttökelpoisen tavaran keräysautokierroksen. Keräysauto pysähtyy samoilla paikoilla kuin HSY:n nyt keväällä kiertävät keräysautot.