HSY:n Sortti-keräysautot kiertävät Helsingin kaupunginosissa huhti-toukokuussa 2023

0
207
Sortti-autot kiertävät keräämässä kodin vaarallista jätettä jälleen 3.4. - 30.5.2023!
Sortti-autot kiertävät keräämässä kodin vaarallista jätettä jälleen 3.4. - 30.5.2023!

HSY:n Sortti-keräysautot saapuvat jälleen noutamaan kodin vaaralliset jätteet, metalliromun ja sähkölaitteet huhti-toukokuussa 2023! Kierros alkaa ma 3.4. ja kestää aina 30.5. saakka. Katso tarkemmat keräysautojen pysähdysajankohdat ja -paikat oheisen Helsingin pysähdyspaikkalistauksen kautta.  Autot vastaanottavat jätteitä jokaisella pysäkillä 30–40 minuutin ajan.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Sortti-keräysautot kiertävät jälleen kevään aikana Helsingissä keräämässä kodin vaarallista jätettä, metalliromua sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Keräysautot nimettiin uudelleen alkuvuonna HSY:n alueellisten kierrätyspalvelujen uudistuksen yhteydessä.

Sortti-keräysautoilla otetaan vastaan vain seuraavia:
Kodin vaaralliset jätteet, kuten maalit, lakat ja laastit, syövyttävät kemikaalit, moottoriöljy ja bensiini, liuottimet ja syövyttävät kemikaalit, lannoitteet sekä akut. Arkisista tuotteista jätteinä vaarallisia ovat esimerkiksi hius- ja kynsilakka sekä hajuvesi.
Sähkö- ja elektroniikkalaitteet, kuten pesukoneet, televisiot, kahvinkeittimet, puhelimet ja tietokoneet.
Kodin metalliromut, kuten paistinpannut, pyykkitelineet, rikkinäiset polkupyörät ja muut suuremmat metallijätteet, joita ei voi lajitella kiinteistön tai Rinki-ekopisteiden pienmetalliastioihin.

Lajitteluapua saa HSY:n jäteoppaasta sekä keräysautojen pysäkeillä mukana olevilta ympäristöneuvojilta. Keräysautoille tuodut metallijätteet ja sähkölaitteet kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineiksi. Vaaralliset jätteet voivat väärin käsiteltyinä aiheuttaa haittaa tai olla vaaraksi ihmisille, eläimille ja ympäristölle. Niitä ei saa koskaan laittaa sekajätteen joukkoon eikä päästää luontoon tai laskea viemäriin.

Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metalliromu kerätään kukin omaan keräysautoonsa. Jotta keräystilanteet pysyisivät sujuvina, jätteet on hyvä lajitella erikseen jo kotona. Suuremmat jätemäärät täytyy viedä suoraan Sortti-asemille, jotka niin ikään ottavat maksutta vastaan samoja jätteitä. Omalla autolla saapuessa on suotavaa pysäköidä loitommalle, jotta kaikki keräysautot mahtuvat pysähdyspaikalle. Tavarat pitää luovuttaa paikan päällä eikä jättää niitä sinne etukäteen.

Myös Kierrätyskeskuksen keräysauto liikkuu maalis-toukokuussa

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää oman erillisen Hyvä kiertää -keräyskierroksensa Helsingissä maaliskuun lopulta toukokuun puoliväliin. Sen keräyspaikoille asukkaat voivat tuoda siistiä, ehjää ja puhdasta uudelleenkäyttöön soveltuvaa kodin pientavaraa, tekstiileitä sekä kaiken kuntoista pienelektroniikkaa ja polkupyöriä.

Lisätiedot:
HSY:n Sortti-keräysautokierros:
Toimintovastaava Maarit Kiviranta, 040 833 3254, maarit.kiviranta[at]hsy.fi
Kierrätyskeskuksen erillinen Hyvä kiertää -keräysautokierros:  
Kuljetusten palvelupäällikkö Satu Mäkinen, 0400 348 699, satu.makinen[at]kierratyskeskus.fi