Hulluna Helsinkiin -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa esittelee helsinkiläisten lempipaikkoja

0
144

Hulluna Helsinkiin -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa (Sofiankatu 4) esittelee helsinkiläisten lempipaikkoja ja kaupunkilaisten tarinoita 1500-luvulta tähän päivään. Keskeisenä aiheena ovat Helsingin tärkeät, muistoilla ja tunteilla ladatut paikat, joista rakkaimpia ovat kaupunkilaisille Helsingin historialliset miljööt, kuten Senaatintori, Suomenlinna ja Kaivopuisto. Toisaalta monille ovat mieluisia myös syrjäiset tienoot, autiot merenrannat ja hiljaiset lähiökadut.

Neljällä kielellä (suomi, ruotsi, englanti ja venäjä) toteutussa näyttelyssä myös eri aikojen helsinkiläiset, mm. pormestari Lars Michelsson 1500-luvulta ja hetekatehtailija Kalle Kärkkäinen 1900-luvulta, esittelevät elämänvaiheitaan kotikaupungissaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kaupunginmuseo selvitti Hulluna Helsinkiin -näyttelyä varten helsinkiläisten lempipaikkoja kyselyllä, jonka kaikki tuhat perusteltua vastausta julkaistaan osoitteessa m.hullunahelsinkiin.fi. Joukkoon saa myös lisätä omia lempipaikkojaan ja valokuviaan.

Hulluna Helsinkiin -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa (Sofiankatu 4)
Avoinna 6.6.2013–31.12.2015
ma–pe klo 9–17
to klo 9–19
la–su klo 11–17

Katso lisätietoa näyttelystä Helsingin kaupungin kaupunginmuseon kotisivuilta oheisesta linkistä.