Kodittomuutta käsittelevä Ihana koti -projekti esillä 25.5. saakka Laiturilla

0
155

Kodittomuutta käsittelevä Ihana koti -yhteistyö ja näyttelyprojekti on esillä 18.4.-25.5.2013 info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2).

Projektin lähtökohtana ovat olleet osallistavat prosessit, jotka liittyvät kodittomille suunnattujen asumisyksiköiden suunnitteluun.

Tavoitteena on ollut löytää kommunikointia helpottavia vuorovaikutustapoja osallistaviin tilanteisiin.


Maaliskuussa 2012 käynnistynyt Ihana koti -projekti päättyy Laiturille.
Näyttelyä ovat edeltäneet taustatutkimus- ja työpajavaiheet. Taustatutkimus toteutettiin haastattelemalla asumisyksiköiden suunnitteluprosessiin osallistuneita suunnittelijoita sekä kokemusasiantuntijoita. Työpajat suunnattiin kodittomille ja niissä kartoitettiin osallistujien ja heidän lähipiirinsä osaamista.

Laiturin kokonaisuus koostuu työpajojen tuottamista tuloksista, Filippo Zambonin valokuvista, seminaarista ja Ruumiillisia harjoituksia -tuotannosta. Näyttely antaa mahdollisuuden myös näyttelyvieraiden osallistumiselle.

Ihana koti –projekti on lähtenyt kuvataiteilija Ari Björnin ja arkkitehti Paolo Caravellon aloitteesta ja se on toteutettu yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen, Vailla vakinaista asuntoa ry:n (VVA) sekä Helsingin sosiaaliviraston kanssa. Näyttelyä ovat tukeneet Helsingin kulttuurikeskus, Taiteen edistämiskeskus
ja Helsingin Diakonissalaitos.

Lisätietoja: http://laituri.hel.fi/fi/node/583/image_gallery

Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2 (vanha linja-autoasema Kampissa)
http://laituri.hel.fi
Avoinna ti-pe 10-18, la 12-16