Ilmainen liukkausvaroituspalvelu jalankulkijoille Helsingissä

0
310

Rakennusvirasto tarjoaa jalankulkijoille palvelun, joka varoittaa liukkaista keleistä ilmaisin tekstiviestein. Varoitusviesti lähetetään, kun talvihoidon päivystäjä havaitsee kelin muuttuneen vaarallisen liukkaaksi. Kaikkien jalkakäytävien hiekoittaminen kestää oman aikansa, mutta varoitus tavoittaa kaupunkilaiset heti.

Varoituspalvelu tarjotaan asukkaille ilmaiseksi. Varoitettavat voivat valita, tuleeko varoitus yöllä syntyneestä liukkaudesta heti, klo 6, klo 7 vai klo 8. Viikonloppuisin varoitus tulee tuntia myöhemmin. Palvelu on maksuton lukuun ottamatta aloittamista ja lopettamista, jotka kumpikin maksavat 16 senttiä.

Varoitettavia on Helsingissä tällä hetkellä 2390. Viime talvena varoitus annettiin 25 kertaa. Palautteen mukaan useimmat varoitettavat ovat uskoneet hyötyneensä palvelusta ja lähes kaikki varoitettavat haluavat palvelua jatkettavan.

Tavoitteena Helsingissä on ainakin sadan hoitoa edellyttävän liukastumisen välttäminen vuosittain, jolloin yhteiskunnallinen kokonaissäästö on satojatuhansia euroja.

Jalkakäytävien talvihoito on Helsingin kantakaupungissa taloyhtiöiden vastuulla. Kaupunki huolehtii jalkakäytävien hoidosta esikaupunkialueilla sekä Etu-Töölössä. Tekstiviestipalvelu ei muuta kaupungin tai kiinteistöjen liukkaudentorjuntavastuita eikä jalankulkijan omaa vastuuta.

Lisätietoja ja tilaus palvelun verkkosivuilta
http://www.liukastumisvaroitus.fi

Lisätiedot

rakennusviraston asiakaspalvelu, puh. 09 310 39 000
toimistopäällikkö Pekka Isoniemi, puh. 09 310 38414
tiedottaja Lauri Hänninen, puh. 09 310 38413
http://www.liukastumisvaroitus.fi
www.hkr.hel.fi