Järjestä kevätsiivoustalkoot kaupunginosassasi!

0
163
Kuvituskuva: Helsingin kaupunki
Kuvituskuva: Helsingin kaupunki

Häiritseekö lähiympäristön roskaisuus? Haluaisitko toimia puistojen ja luonnon hyväksi? Kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin talkoisiin yleisillä viheralueilla, mm. siivousta, istuttamista, kitkemistä, kunnostusta – vuodenajan ja tarpeen mukaan. Näin voit olla mukana huolehtimassa lähiympäristöstäsi ja lisäämässä viihtyisyyttä.

Kevätsiivoustalkoot

Helsingissä keväisiä siivoustalkoita on järjestetty vuodesta 1984. Kaikki innokkaat kaupunkilaiset voivat järjestää omatoimisia talkoita haluamallaan alueella. Siivouskohteena ovat kaupungin yleiset viheralueet, metsät, rannat, tien pientareet ja puistot. Nykyään ei enää ole tiettyä ajankohtaa, jolloin siivoustakoita voi järjestää, vaan niitä voi järjestää lumettomana aikana ympäri vuoden.

Talkoojärjestäjä ilmoittaa talkoopaikan ja ajankohdan ja saa käyttöönsä roskapihdit ja jätesäkkejä. Myös muita työvälineitä voi mahdollisuuksien mukaan saada lainaan. Välineet toimittaa alueellinen viherurakoitsija. Ilmoittautuessaan talkoojärjestäjä saa alueellisen yhdyshenkilön yhteystiedot ja voi tarvittaessa vielä sopia talkoiden yksityiskohdista. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen talkoita.

Talkoot ilmoitetaan sähköisesti netissä osoitteessa puistotalkoot.hel.fi. Talkoot voi edelleen ilmoittaa myös puhelimitse kaupunkiympäristön asiakaspalveluun, puh. 09 310 22111. Tarkemmat ohjeet talkoisiin.

Tästä linkistä löytyy tulostettava talkoojuliste (johon voi täyttää ajankohdan ym.)