Jugend-arkkitehtuuriaiheinen valokuvakilpailu 29.6. saakka!

0
439
jugend kuvakisa 2018

(kuva: Matti Similä)

Helsingissä on meneillään kaksi jännittävää valokuvakilpailua juuri nyt! Tässä tietoa Jugend-arkkitehtuuriaiheisesta kisasta. Kilpailun järjestää Helsingin kaupunginmuseo. Sen aiheena on Helsingin upea jugend, kansainvälisemmin sanottuna 1800–1900-lukujen vaihteen art nouveau -arkkitehtuuri. Kilpailu on tarkoitettu harrastajavalokuvaajille. Kaksitoista parasta kuvaajaa palkitaan ja luvassa on hyvät palkinnot!

Palkinnot:
– Rajala Pro Shopin 300:n, 200:n ja 100 euron arvoiset lahjakortit,
– kolme Museokorttia (vuoden ilmaiset museokäynnit koko maassa),
– kolme Helsinkikuvia.fi-lahjakorttia (oikeuttaa kehystettyyn tulosteeseen valitsemastaan Helsingin kaupunginmuseon kuvasta) sekä
– kolme vapaavalintaista Helsingin kaupunginmuseon valokuvateosta.

Kuvaajilta toivotaan tuoreita ja omaperäisiä näkökulmia tähän kiehtovaan ja monimuotoiseen rakennusperintöön, ei vain tuttuihin monumentteihin vaan myös arkimaiseman jugendrakennuksiin, etenkin asuintaloihin, joita on satoja. Kuvat tulee lähettää pe 29.6. (klo 23.59) mennessä sähköpostitse osoitteeseen kuvakokoelmat(at)hel.fi otsikolla Jugendkuvakilpailu.

Kuvakisan parhaimmistolla on mahdollisuus päästä myös kaupunginmuseon kokoelmiin sekä matkailijoille suunnattuun art nouveau -oppaaseen, jonka museo julkaisee 2019. Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella kuvalla, joiden tulee olla kilpailijan itse ottamia ja täysin oikeuksin omistamia. Palkintoraatiin kuuluu jugendin ja arkkitehtuurivalokuvauksen asiantuntijoita: Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöpäällikkö Sari Saresto, Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja Elina Standertskjöld sekä valokuvataiteilija Jussi Tiainen. Kilpailu ratkeaa elokuun 2018 lopussa.

Valikoima kilpailussa menestyneitä kuvia julkaistaan Kamera-lehdessä syksyllä 2018. Kuvakisan satoa halutaan mieluusti liittää myös kaupunginmuseon kokoelmiin.  Valokuvauskilpailu toteutetaan yhteistyössä Kamera-lehden, Museokortin ja Rajala Pro Shopin kanssa.

Lisätietoja:
Helsingin kaupunginmuseon tutkija Petteri Kummala puh. 040 503 1834 tai petteri.kummala[at]hel.fi

http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/2018/05/03/jugendkuvakilpailu/