Kampin historiaa ja nykypäivää -ilta klo 17-19 Narikkatorin ”Laituri”-tilassa

0
353
Helsingin linja-autoasema 1967

Yleisön pyynnöstä suosittu Kampin historiailta uusitaan joulun alla, ke 9.12.2015 klo 17.00 – 19.00. Helsingin kaupungin tietokeskuksen erikoistutkija sekä Kamppi –IV kaupunginosa -näyttelyn käsikirjoittaja Martti Helminen johdattaa Kampin värikkääseen historiaan. Tervetuloa!

Kamppi, kaupunginosa Bulevardin pohjoispuolella ja Töölön eteläpuolella, on osa vilkasta keskikaupunkia kymmenine ravintoloineen, hotelleineen ja suurine kauppakeskuksineen. Samalla se on yhä myös tuhansien helsinkiläisten kotikaupunginosa.

Kamppi-nimi periytyy 1600-luvulta, jolloin sotaväen harjoituskenttä hallitsi alueen pohjoisosaa, aluetta joka 1930-luvulta 2000-luvulle toimi pääkaupungin linja-autoasemana.

Vanha kirkko edustaa kaupunginosan vanhinta rakennuskantaa 1820-luvulta. Kirkko, samoin kuin yli sata vuotta nuorempi Lasipalatsi Kampin itälaidalla, rakennettiin alkuaan väliaikaisiksi. Nykyisin molemmat tunnetut rakennukset ovat suojeltuja arvorakennuksia.

Muuten Kampin vanha  rakennuskanta on saanut tehdä tilaa uudemmalle. Tosin vielä jäljellä ovat mm. niin kutsutut Sadan markan villat Ruoholahdessa. Laajan Turun kasarmin alueesta muistona on Venäjän armeijalle kuulunut talousrakennus, jossa toimi väliaikaistiloissa jopa 70 vuoden ajan linja-autoasema. Nykysin rakennuksessa toimii kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laituri, joka toimii tämän luentoillan tapahtuma-areenana.

Lisätietoja: Laiturin näyttelykoordinaattori Reetta Heiskanen, puh. 09 310 37440, reetta.heiskanen[at]hel.fi tai http://laituri.hel.fi/tapahtumat/167