Kansalaisyhteiskunta kulttuuriympäristössä -raportin julkistamistilaisuus Ympäristöministeriössä

0
109

Tule kuulemaan mitä suomalaiset tekevät lähiympäristönsä hyväksi ja mitä he tarvitsevat toimiakseen perustuslain, maankäyttö- ja rakennuslain sekä valtion kulttuuriympäristöstrategian tavoitteiden mukaisesti.

Kansalaisyhteiskunta kulttuuriympäristössä – tavoitteena hyvä elämä -raportti julkistetaan maanantaina 27.2.2017 klo 15.00-16.00 Ympäristöministeriön Pankkisalissa (Aleksanterinkatu 7, 00101 Helsinki). Kahvia on tarjolla jo klo 14.45 alkaen.

Tilaisuuteen mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautuvaa. Ilmoittautumiset ke 22.2. mennessä oheisesta linkistä

Kulttuuriympäristö ja kansalainen -hankkeessa selvitettiin ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti kolmannen sektorin kulttuuriympäristötyötä. Selvitys on Suomen Kotiseutuliiton ja muiden kulttuuriympäristöalan kansalaisjärjestöjen panos kulttuuriympäristöstrategian toimeenpanoon.

Hankkeen tulokset hyödyttävät muun muassa ympäristöhallinnon ja opetustoimen viranomaisia tulevissa suunnitelmissa. Kansalaisten äänen on nyt mahdollista päästä kuuluville entistä paremmin myös lainsäädännössä ja kehittämislinjoja suunniteltaessa. Tulokset palvelevat niin matkailualaa, yritystoimijoita kuin kolmatta sektoriakin.

Kansalaisyhteiskunta kulttuuriympäristössä -raportin julkistamistilaisuuden ohjelma:
Mitä ovat kulttuuriympäristöstrategia ja sen toimeenpanosuunnitelma? / ympäristöministeriö
Kansalaisyhteiskunta kulttuuriympäristötyössä: ensimmäisen valtakunnallisen selvityksen tulokset / Suomen Kotiseutuliitto
Kansalaisten rooli yhdyskuntien suunnittelussa / Heikki Kukkonen, dosentti, Aalto-yliopisto

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,
Suomen Kotiseutuliitto ja Kulttuuriympäristö ja kansalainen -hankkeen ohjausryhmä: Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maaseudun Sivistysliitto, Suomen Kulttuuriperinnön tuki ry, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen Omakotiliitto.

Lue lisää Suomen Kotiseutuliiton sivuilta oheisesta linkistä.