Karttojen Helsinki-näyttely Laiturilla 17.8. saakka

0
258

17.8. saakka Info-ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2) esillä oleva Karttojen Helsinki -näyttely perustuu vuonna 2009 Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaisemaan Helsingin historialliseen kaupunkikartastoon. Näyttely on esillä samanaikaisesti Suomessa järjestettävän 25:n kansainvälisen kartografian historian konferenssin, ICHC 2013, kanssa.

Historialliset kartat kiinnostavat myös kaupunkilaisia ja matkailijoita, joten näyttelyyn on valittu esimerkkejä eri vuosisadoilta kertomaan miten kaupunkimme on milloinkin kartalla esitetty.


Kuva: Eliel Saarisen ja Bertel Jungin Pro Helsingfors – Suur-Helsingin asemakaavaehdotus vuodelta 1918.

Näyttelyyn valikoitujen karttajäljennösten avulla esitetään Helsingin fyysinen rakenne, asemakaavallinen kehitys, kaupungin laajeneminen sekä toimintojen ja palvelujen sijoittuminen pitkällä aikavälillä. Näyttely muodostaa aikajanan Helsingin perustamisesta nykypäivään ja kävijät voivat verrata vanhan kaupunkirakenteen kuvitusta tämän päivän ilmakuvaan ja kaupungin karttaan.

Näyttely on toteutettu Helsingin kaupungin tietokeskuksen ja Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yhteistyönä ja sen on käsikirjoittanut kaupunginarkiston erikoistutkija Martti Helminen. Esillä on valokuvajäljennöksiä pääosin Helsingin kaupunginmuseon ja Helsingin kaupunginarkiston karttamateriaaleista.

Tervetuloa!

Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2 (vanha linja-autoasema Kampissa)
http://laituri.hel.fi