Kaupungin kevätsiivoustalkoot 16.4.-25.5.2012

0
149

Kevätsiivoustalkoot järjestetään jälleen koko Pääkaupunkiseudun voimin ja helsinkiläisten talkoot järjestetään jo 28. kerran 16.4.-25.5.2012. Helsingin kaupungin tukemissa talkoissa siivotaan vain yleisiä alueita. Kiinteistöjen tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin. Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä ja risuja. Asukkaat saavat käyttöönsä jätesäkkejä ja roskapihtejä. Kaupungin henkilökunta noutaa pois täydet säkit ja isomman irtoroskan talkootapahtuman jälkeen. Siirtolavoja tuodaan paikalle vain suuriin talkoisiin ja niiden tarvetta tulee harkita tarkkaan. Jos talkoolaiset haluavat haravoida, asiasta voi sopia alueen talkoovastaavan kanssa.

Työskennellessä tulee muistaa, että roskien seasta voi löytyä vahinkoa ja vaaraa aiheuttavia teräviä esineitä, kuten lasinsirpaleita ja käytettyjä huumeneuloja. Terävät esineet kannattaa pakata pelti- tai muovipurkkiin ennen säkittämistä. Hiekkaa ei saa laittaa säkkeihin! Mikäli jollain alueella on runsaasti hiekoitussepeliä, sen keräämisestä tulee sopia erikseen alueen talkoovastaavan kanssa. Mahdollinen talkooalueelta löytyvä metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromu (esim. TV, tietokone, stereot), ongelmajäte (esim. akut, öljykanisterit), autonrenkaat ja puujäte (esim. laudat, puiset huonekalut) on muistettava lajitella erikseen. Renkaita ym. isokokoisia romuja ei tarvitse säkittää. Katso tarkempaa tietoa kevätsiivoustalkoista oheisesta linkistä.

Ilmoittautuminen
Talkoisiin ilmoittaudutaan 2.4. – 27.4. rakennusviraston asiakaspalveluun arkisin ma – to klo 8.15-16 ja pe klo 9-15, puh. (09) 310 39000. Asiakaspalvelusta saa yhteystiedot talkoovastaavalle, joka huolehtii säkit ja roskapihdit paikalle sekä roskien noutamisen pois. Tule mukaan siivoamaan yhdessä lähiympäristö kesäkuntoon!