Kaupunkisuunnittelulautakunnan juhlakokous on avoinna yleisölle ti 1.4.

0
138

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan 50-vuotisjuhlakokous 1.4. pidetään avoimin ovin ja yleisö voi tulla seuraamaan klo 14.30 alkavaa kokousta kaupunkisuunnitteluvirastoon (Kansakoulukatu 3). Kokousta voi myös seurata suorana tai myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalta osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Kokouksen esityslistalla on mm. Kruunuvuorenrannan eteläkärkeen sijoittuvien Koirasaarten asemakaavaluonnos sekä Erottajan ympäristön asemakaavan muutosehdotus.

Koirasaarista on tarkoituksena rakentaa merellinen asuinalue noin 1 200 asukkaalle. Nykyistä Koirasaarta esitetään laajennettavaksi täytöillä, sen itäpuolelle tehtäisiin uusi täyttösaari, jolloin saarten väliin muodostuisi kanava. Koirasaaren länsirannalle puolestaan tulisi puisto. Rantapuiston reunaan on suunniteltu nauhamainen kerrostalorivistö, tiivisti rakennetut pientalokorttelit sijoittuisivat alueen keski- ja itäosaan kanavan molemmille puolille. Alueen itäosioon on suunniteltu myös pienvenesatama.

Erottajan ja sitä ympäröivien katualueiden kaavamuutoksella mahdollistetaan Erottajan muuttaminen katuaukioksi, joka liittyisi osaksi kävelykeskustaa. Bussien päätepysäkit poistuisivat aukiolta, käytöstä poistunut Stockmannin ajoramppi purettaisiin. Jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä parannettaisiin esim. rakentamalla uusi suojatie Mannerheimintien yli Erottajalta Bulevardille ja pyöräkaista Mannerheimintien itäreunaan.

Huhtikuun 1. päivänä on kulunut päivälleen 50 vuotta siitä, kun kaupunkisuunnittelulautakunta piti ensimmäisen kokouksensa. Samana päivänä (1.4.1964) aloitti toimintansa myös Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, ennen kaupunkisuunnitteluviraston perustamista kaupunkisuunnitteluun liittyvät asiat valmisteltiin kiinteistövirastossa.

Lisätietoa:
Koirasaaret – arkkitehti Tyko Saarikko, kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37441
Erottaja – arkkitehti Kajsa Lybeck, kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37052

Kokoustiedotus:
viestintäpäällikkö Heikki Mäntymäki, kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37368

Katso kokouksen esityslista oheisesta linkistä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta:
http://www.hel.fi/hki/Ksv/fi/P__t_ksenteko

Helsinki-kanava:
www.helsinkikanava.fi