Keräysautot kiertävät Helsingissä ajalla 3.4.–29.5.

0
234
keraysautot 2018

Kodin metalliromun, sähkölaitteiden ja vaarallisten aineiden keräysautokierros pyörähtää käyntiin jälleen huhtikuun alussa! Keräysautot aloittavat kierroksensa tiistaina 3.4. Helsingissä autot kiertävät ajalla 3.4.–29.5. Helsingissä autot pysähtyvät noin 70 kaupunginosassa, joten jätettä ja romua ei tarvitse kuljetella pitkiä matkoja. Tarkat aikataulut, autojen pysähtymispaikat sekä tiedot vastaanotettavista jätteistä löytyvät HSY:n verkkosivulta: www.hsy.fi/keraysautot (Klikkaa plus-merkkiä kohdasta Helsinki nähdäksesi Helsingin pysähdyspaikat ja ajat, jotka ovat postinumeron mukaisessa järjestyksessä). Pysähdyspaikkoja voi kysyä myös HSY:n asiakaspalvelusta puh. 09 1561 2110 (klo 8.30–15.30).​ Julistepohjan keräysauton pysähtymisestä omalla alueellasi viestimiseen voit tulostaa oheisesta linkistä.

Mitä keräysautoon saa tuoda? Kotitalouksien sähkölaiteromuista kierrättää voi esimerkiksi kahvinkeittimiä ja muita piensähkölaitteita, kylmälaitteita, pesukoneita sekä televisioita. Myös tietokoneet ja puhelimet vastaanotetaan, mutta niiden tietoturvaa ei taata. Metallinkeräysautoon voi tuoda kodin yksittäisiä metalliesineitä kuten puulämmitteisiä kiukaita, verkkoaitoja sekä paistinpannuja ja kattiloita. Puuta, huonekaluja tai sekajätettä autoissa ei oteta vastaan. Vaarallisen jätteen keräysautoon voi tuoda kotoa maksutta esimerkiksi maaleja, liuottimia, auton akkuja, energiansäästölamppuja ja loisteputkia. Vanhat lääkkeet tulee viedä apteekkiin.  Suuremmat jäte-erät tulee viedä HSY:n Sortti-asemille, jotka vastaanottavat jätettä ympäri vuoden.

Kotitalouksien vaarallista jätettä (maalit, liuottimet, akut yms.) voi viedä maksutta myös pääasiassa huoltoasemien pihoilla sijaitseviin kontteihin, huoltoasemien aukioloaikoina. Lähin keräyspaikka löytyy www.kierratys.info -karttapalvelusta. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää syksyllä käyttökelpoisen tavaran keräysautokierroksen. Pysähdysaikataulu tarkennetaan Kierrätyskeskuksen kotisivuille kesän aikana.