Keskuspuisto 100 vuotta – tutustu näyttelyyn 6.11.-3.1. ja luentosarjan iltoihin (12.11., 18.11. ja 8.12.) Laiturilla

0
179

Elämyksellinen Keskuspuisto 100 -näyttely 6.11.2014 – 3.1.2015 info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2) kunnioittaa Keskuspuiston satavuotiasta historiaa sekä Bertel Jungin visionääristä suunnitelmaa julkisen kaupunkipuiston perustamiseksi pääkaupungin asukkaille.

Töölönlahdelta aina Haltiaan ulottuva 10 km mittainen Keskuspuisto täyttää tänä vuonna sata vuotta. Juhlavuosi on tulvillaan monipuolisia tapahtumia ja vuosi huipentuu loppuvuodesta Laiturin näyttelyyn. Näyttelyssä voi kokea Keskuspuiston monipuolisuuden niin vuodenaikojen, taiteen kuin elämystenkin kautta. Näyttely mahdollistaa kulkemisen 100 vuotisessa puistossa historiallisten kuvien, videoiden, kuunnelmien ja karttojen siivittämänä kohti nykypäivää ja tulevaisuutta. Historian lisäksi esitellään puiston luontoa ja metsänhoitoa, kaavoitusta sekä käyttäjätietoja.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään 12.11., 18.11. ja 8.12. luentosarja, jonka iltojen teemoina ovat luonto, historia sekä liikunta ja elpyminen:

Ke 12.11. klo 17-19 Keskuspuiston luontoilta Laiturilla

Helsingin ympäristökeskus järjestää Laiturilla luontoillan 100-vuotiaan Keskuspuiston kunniaksi. Luontotietokilpailussa pääsee testaamaan omaa luontotietouttaan Keskuspuistoon liittyen. Rasteilla on eri teemoja, mm. tunnistus- ja tietotehtäviä. Tietokilpailun voittajille on luvassa palkintoja.

Illan ohjelmassa ovat mukana luontoasiantuntijat Hanna Seitapuro, Antti Salla, Eero Haapanen, Kaisa Pajanen ja Markku Heinonen. He kertovat Keskuspuistosta ja vastaavat kysymyksiin. Kysymyksiä voi esittää myös Twitterissä #laiturinluontoilta ja Facebookissa.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita testaamaan luontotietouttaan sekä osallistumaan keskusteluun. Tarjolla on mehua ja keksejä, tervetuloa!
Lisätietoa Laiturin sivulta: http://laituri.hel.fi/tapahtumat/51

Ti 18.11. klo 18-20 Keskuspuiston historiailta Laiturilla

Keskuspuiston 100-vuotisen historian kunniaksi kaupunkilaisilla on mahdollisuus tulla kuulemaan mielenkiintoisia esityksiä puiston värikkäästä historiasta. Yleisöluento on maksuton.

Illan puhujat ovat:
Riitta Nikula, taidehistorioitsija ja arkkitehtuurin tutkija
Eeva Ruoff, dosentti, kirjailija ja tutkija
Mikael Sundman, arkkitehti

Lisätietoa Laiturin sivuilta: http://laituri.hel.fi/tapahtumat/50

Ma 8.12. klo 17-19 Keskuspuiston liikuntailta Laiturilla

Keskuspuisto on vehreä keidas keskellä Helsinkiä ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan ja ulkoiluun. Illan aikana innostavia luentoja luonnon terveysvaikutuksista ja luontoliikunnasta.

Professori Liisa Tyrväinen Metsäntutkimuslaitokselta kertoo luonnosta terveyden ja hyvinvoinnin lähteenä. Hän on tutkinut tutkimusryhmänsä kanssa kenttäkokein luonnon vaikutusta ihmisiin mm. Keskuspuiston maisemissa.

Projektipäällikkö Kati Vähäsarja Metsähallituksesta kertoo luontoliikunnasta ja sen hyvinvointia edistävistä vaikutuksista.

Liikuntaviraston suunnittelija Kimmo Raineva esittelee Keskuspuiston 100-vuotisjuhlan kunniaksi tehtyä Käpykätköily-mobiilipeliä, joka kannustaa helsinkiläisiä liikkumaan Keskuspuistossa monin tavoin.

Tilaisuudessa julkistetaan myös top 10-listaus niistä käpymestari-kandidaateista, jotka ovat keränneet eniten sydänkäpyjä koriinsa asti joulukuuhun mennessä. Käpymestari-diplomin ansaitsee, jos onnistuu keräämään 100-sydänkäpyä pelissä, eli tsemppiä peliin!

Pelissä olevan leikkimielisen puistoa koskevan kyselyn tulos ”mihin Keskuspuiston Robin Hood-pelihahmon verottamat kävyt pitäisi lahjoittaa”? kerrotaan myös tilaisuudessa.

Tilaisuudessa glögitarjoilu, tervetuloa!

Lisätietoa Laiturin sivuilta: http://laituri.hel.fi/tapahtumat/52


Lisätietoja:

Laiturin näyttelykoordinaattori Anu Hämäläinen, puh. 09 310 37440, anu.k.hamalainen[ät]hel.fi

Lisäinfoa Keskuspuiston ja Laiturin verkkosivuilla

http://www.hel.fi/hel2/keskuspuisto/fin/1esittely/

http://laituri.hel.fi/nayttelyt/29

Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2 (vanha linja-autoasema Kampissa)
avoinna ma-pe 10-19, la 12-16
http://laituri.hel.fi