Keskuspuistokarnevaali klo 11-15 eri puolilla keskuspuistoa

0
212

Sunnuntaina 24.4. klo 11-15 järjestetään kymmenien kansalaisjärjestöjen ja vapaahtoistoimijoiden yhteinen Keskuspuistokarnevaali! Tapahtuma koostuu useasta tapahtumapisteestä Keskuspuistossa yleiskaavaehdotuksessa ehdotettujen kortteleiden rajoilla. Tapahtumapisteissä jaetaan tietoa Keskuspuistosta ja yleiskaavasta, järjestetään luontotoimintaa lapsille ja tiedossa on myös pop up -kahviloita, makkaranpaistoa, lettuja…sekä kerätään nimiä adressiin. Ota mukaan piknik-kori ja tule viettämään aikaa ihanaan Keskuspuistoon!! Tapahtuma on mielenilmaus #keskuspuistonpuolesta. Järjestäjinä kymmenet kansalaisjärjestöt ja vapaaehtoiset.

Tapahtumasivu facebookissa: https://www.facebook.com/events/459208694284434/

TAPAHTUMAPISTEET KARTALLA ja niiden lyhyet kuvaukset löytyvät linkistä
www.google.com/maps/d/edit?mid=zMlmnOSBfXgw.k92to8x5EhUA

TAPAHTUMAPISTEISSÄ TAPAHTUU:

Lukuisia kaupunginosayhdistyksiä eri puolilla puistoa jakamassa tietoa omasta toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä keräämässä nimiä adressiin. Sekä:

HELSINGIN SEUDUN LINTUTIETEELLINEN YHDISTYS TRINGA ry. Haltialassa – tule rakentamaan pönttöjä Haltialan tilalle. Mukana myös Helsingin Vihreät Naiset ry.

PIRKKOLAN OMAKOTIYHDISTYS jakaa tietoa toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä kerää nimiä adressiin Pirkkolanmetsässä lähellä Pirkkolantien ja Hämeenlinnanväylän risteystä. LUONTO-LIITON metsälähettiläs ja luontoelämyksiä lapsille. Metsälauluhetki klo 11.30. Mazhar Albekoglun nukketeatteria lapsille klo 12 ja 12.45. Puolueiden teltat (ainakin Perussuomalaiset, SKP, Vihreät ja sosialidemokraatit). Paikalla myös Kansallinen kaupunkipuisto -liike, joka jakaa tietoa kansallisen kaupunkipuiston mahdollisuuksista Helsingissä ja kerää nimiä kuntalaisaloitteeseen Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin.

HELSINGIN LUONNONSUOJELUYHDISTYS HELSY ry järjestää siivoustalkoot Laakson alueella. Mukana myös SLL:n Uudenmaan piirin toimijoita. Kokoontumispaikkana puistoalue Mannerheimintien ja Lääkärinkadun risteyksen koillispuolella. Jaossa tietoa kaavatilanteesta ja luonnonarvoista sekä uusinta City-Huuhkaja -lehteä.

GEOKÄTKÖILIJÄT liikkeelle! Geokätköilijä Jari Lehtonen vetää alle tunnin mittaisen fillariretken, joka lähtee Pienläinten hautausmaan viereiseltä parkkipaikalta klo 12. Mukaan tarvitset polkupyörän ja kännykän jossa on GPS (jos sellaista ei ole, voi seurata muita). Linkki geokätkön tietoihin: http://coord.info/GC6CZDR

LUONTO-LIITON infopiste Maunulan majalla. Ohjelmassa metsälähettiläs- ja kerhonohjaajatoimintaa sekä opastettuja retkiä lähiympäristöön: klo 11 liito-oravaretki, klo 12 kevätseurantaretki, klo 13 liito-oravaretki, klo 14 kevätseurantaretki. Retken kesto alle tunti, halutessaan innokkaimmat ehtivät mukaan seuraavalle retkelle. Liito-oravaretkellä tutustutaan lajiin ja etsitään merkkejä alueella asustelevista liito-oravista. Kevätseurantaretkellä tutkitaan kevään etenemistä ja havainnoidaan Luonto-Liiton kevätseurantakampanjan kohdelajeja.

KIERTÄVÄ LUONTOKOULU NAAKKA tarjoaa elämysseikkailurasteja – kivaa kaiken ikäisille Maunulanmetsässä lähellä Maunulan hyppyrimäkeä. Samassa paikassa KOIVIKKOTIEN RIVITALOJEN VÄKI jakaa tietoa alueesta ja kaavoituksesta. Grillikin on kuumana, nappaa makkara matkaan tai tule grillaamaan omia herkkujasi. Pisteellä myös HOUSEMOUSE-lifestylemyymälä ja valokuvaamo myy intiaanien saskatone-marjamehua, länsiafrikkalaista ataya-teetä ja pähkinäisiä akara-palleroita. Puhetta myös suomalaisista metsäpuutarhoista.

METSÄLÄ-SEURA järjestää Pirttipolunpuistossa Maunulassa pop-up kahvilan, ja lapsille tiedossa saappaanheittoa ja Luonto-Liiton kevätseurantakortteja, käytössä kiikarit ja kaupkoputki. Tietoa Keskuspuistosta ja nimien keruuta adressiin. Mukana Pirttipolun (Maunula) rivitalojen asukastoimikunta PiLiPam.

KESKUSPUISTON PUOLESTA ry Pitkäkosken majalla jakamassa tietoa toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä keräämässä nimiä adressiin Paloheinässä. Ulkoilumaja avoinna.

PALOHEINÄN-TORPPARINMÄEN KAUPUNGINOSAYHDISTYS jakaa tietoa toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä kerää nimiä adressiin Paloheinän majalla, mukana myös PRO TUOMARINKYLÄ.
Myös PALOHEINÄ GOLFILLA kerätään nimiä adressiin.

HELSINKI TRAIL RUN ja RUNNER’S HIGH järjestävät polkulenkin Keskuspuiston maastossa, lähtö Paloheinän ulkoilumajalta klo 11. Lenkki on kaikille ilmainen ja avoin ja kesto noin 1,5 tuntia. Tarjolla 2-3 eri vauhtiryhmää.

POHJOIS-HAAGA -SEURA kerää nimiä adressiin Haagan ja Pirkkolan välisellä kävelysillalla.

KIVIHAAN VILJELIJÄT ry palstoillaan Kivihaassa, grillikauden avaus karnevaalihengessä, omat makkarat mukaan! Mukana myös PRO HAAGA keräämässä nimiä adressiin.

ELONTIEN PALSTAVILJELIJÄT ry talkoilevat ja keräävät nimiä adressiin Elontien viljelypalstoilla Pakilassa.

KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO HELSINKIIN! -ryhmä kertoo toiminnastaan ja kansallisesta kaupunkipuistosta ja kerää nimiä kuntalaisaloitteeseen ”Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin” Pirkkolassa, Laakson alueella ja Maunulan majalla.

RUSKEASUO-SEURAN, MEILAHTI-SEURAN ja MEILAHDEN SEURAKUNNAN pisteellä entisen Tenholantien kohdalla, viljelypalstojen lähellä mehupiste ja tietoa toimijoista.

AREPERA Ay ja CAFE TIBET myyvät ruokakärrystään venezuelalaista katuruokaa ja Tiibetin herkkuja. Paikka tarkentuu myöhemmin.

* * * * *

TULE SINÄKIN! Ilmoittaudu: keskuspuistoryhma@gmail.com

TAPAHTUMA ON OSA EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVIEN OHJELMAA.

* * * *

Tausta:

Helsingin uudessa yleiskaavassa aiotaan osoittaa Keskuspuistosta kymmeniä hehtaareja rakentamiselle. Yleiskaavaehdotuksessa on kaavoitettu Keskuspuistoon noin 20 000 hengen asuinalueet ja lisäksi toimitilarakentamista.

Yleiskaavaehdotus kaventaisi Keskuspuistoa erityisesti Hämeenlinnanväylän itäpuolella Pirkkolassa ja Maunulanpuiston kohdalla Metsäläntien luona. Keskuspuistoa supistettaisiin myös eteläpäässä.

Keskuspuisto on Helsingin vihreä helmi. Sillä on suuri merkitys ulkoilun ja virkistäytymisen sekä kaupungin viihtyisyyden ja terveellisyyden kannalta. Pohjoisessa Keskuspuisto yhdistyy Helsinki-puistoon. Tällaisen yhtenäisen viherverkoston merkitys on kirjattu myös maakuntakaavaan.

Kun Helsingin asukasmäärä kasvaa, korostuu viheralueiden merkitys ja käyttö. Siksi Keskuspuistoa ei saa pienentää eikä uhrata ylimitoitetuille rakentamistavoitteille.

http://www.adressit.com/keskuspuistoa_ei_saa_supistaa