Keskustakirjaston jurttasauna lämpiää Töölönlahdella 12.-14.6.

0
194

Töölönlahdelle vuonna 2017 suunniteltuun keskustakirjastoon on ehdotettu rakennettavaksi myös julkinen sauna. Kirjasto ottaa varaslähdön tulevaisuuteen ja lämmittää saunaa kaikille kaupunkilaisille 12.-14.6. Töölönlahdella. Sauna on avoinna joka päivä 12.-14.6. klo 15-20 ja sijaitsee aivan kesäkahvila Tyynin vieressä.

Lauteilta aukeaa hieno näkymä Linnunlaulun suuntaan. Löylyjen lomassa voi pulahtaa uimaan ja fiilistellä ainutlaatuista tunnelmaa. Saunojille on tarjolla evästä ja saunamakkaraa Tyynin terassilla tai lukucocktaileja suoraan Hard Book Cafen – leikkimielisen kirjabaarin – drinkkilistalta. Aivan veden äärellä sijaitseva jurtta antaa hyvät mahdollisuudet kokeilla onko saunasta kaupunkikulttuurin sykkiväksi sydämeksi. Jurttasaunassa voit myös kertoa ideasi tulevasta keskustakirjastosta.

Jurttasaunan uusille lauteille mahtuu 15-20 saunojaa kerrallaan

Keskustakirjaston jurttasaunassa otettiin jo viikolla 22 pilottiporukalla kokeilumielessä ensimmäiset testilöylyt. Esimakua tunnelmasta saat katsomalla ja selaamalla jurttasaunan kuva-albumin. Jurttasaunaan on juuri tehty uudet penkit ja mukaan mahtuu kerrallaan noin 15-20 saunojaa. Naisten ja miesten saunomisvuorot alkavat tasatunnein (päivän ensimmäinen vuoro klo 15 alkaen on aina naisten). Sauna sijaitsee ravintola Töölönrannan edessä ja kahvila Tyynin vieressä. Tärkeintä on, että mukana on avoin mieli, saunakamppeet, uima-asu ja pyyhe. Saunaan on vapaa pääsy.

Sauna on osa kaupunkikulttuuria

Kukapa olisi uskaltanut 20 vuotta sitten ehdottaa samaa kuin osa valtuutetuista: että uudesta keskustakirjastosta voisi löytyä myös julkinen sauna? Nyt ideaa testataan käytännössä Töölönlahden maisemissa, jonne myös tulevan keskustakirjaston on suunniteltu rakentuvan vuonna 2017. Kuten kirjasto, sauna on rentoutumisen tyyssija, uusiutumisen ja hyvinvoinnin lähde.

Hard Book Cafe tarjoaa: väkevä dekkari vai puolikuiva klassikko?

Hard Book Cafe, leikkimielinen kirjabaari, tuo helpotuksen saunan löylyttämille lukujanoisille. Hard Book Cafen tarjoilijat avaavat baarikaappinsa ja tarjoilevat kirjacocktaileja virkistystä kaipaaville. Tule nauttimaan lukudrinkkikattauksesta, säävarauksella. Vakivalikoiman lisäksi voit pyytää tarjoilijoilta suosituksia omaan fiilikseen sopivimmista lukunautinnoista. Kiehtovimmat, kieroutuneimmat ja kiihdyttävimmät teokset voi nauttia paikan päällä tai lainata kotiin.

Osallistu ja vaikuta keskustakirjaston suunnitteluun

Mukana on myös keskustakirjaston Unelmien puu, johon voit ripustaa ideasi tulevaisuuden kirjastosta. Tule mukaan – haluamme, että kaikkien mielipiteet näkyvät suunnittelussa. Toivotko, että kirjasto olisi kaupunkikulttuurin korttelitalo ja urbaanin yhdessä tekemisen alusta? Haaveiletko, että voisit tulevassa kirjastossa tuoda oman luovuutesi muiden nautittavaksi? Oletko sitä mieltä, että kirjaston olisi hyvä olla arjen suvantopaikka? Vai jotain ihan muuta? Mitä? Rustaa oma toiveesi unelmien puuhun ja jaa se muiden kanssa.

Tapahtuma on osa Helsinki-viikon virallista ohjelmaa.

Tutustu tarkemmin:

Unelmien puu
Tapahtuma facebookissa
Tapahtuma keskustakirjasto.fi-sivustolla
Helsinki-viikko 2012

Lisätietoja:

Maija Berndtson
kirjastotoimen johtaja
Hgin kaupunginkirjasto
gsm 040 551 7335
maija.berndtson[at]hel.fi

Virve Miettinen
vuorovaikutussuunnittelija
gsm 040 168 5748
virve.miettinen[at]hel.fi