Tilaisuus Laajasalon joukkoliikenneyhteyden ympäristövaikutusten arvioinnista 21.10. Laiturilla

0
86

Keskustelutilaisuus Laajasalon joukkoliikenneyhteyden ympäristövaikutusten arvioinnista järjestetään maanantaina 21.10.2013 klo 18-20 Info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2).

Asiantuntijat ovat tavattavissa klo 17 alkaen ja varsinainen keskustelutilaisuus alustuksineen on klo 18 – 20.

Kuva: Kansainvälisen suunnittelukilpailun sillasta voitti työ nimeltä Gemma Regalis.

Tilaisuuteen on pyydetty myös kantakaupungin ja Laajasalon asukasyhdistyksiltä, veneilyseuroilta sekä vesijoukkoliikennettä ajavalta Stadin rantaryhmältä valmisteltuja puheenvuoroja näkökulmista, jotka tulisi arvioinnissa huomioida.

Arviointiin mukaan myös uusia vaihtoehtoja

Arviointiohjelman mukaisesti arvioitavat vaihtoehdot ovat liityntäliikenne Herttoniemen metroasemalle, raitiovaunu- ja kevyenliikenteen yhteys sillalla, raitiovaunu- ja kevyenliikenteen yhteys tunnelissa, kolme erilaista metrovaihtoehtoa sekä vesijoukkoliikenne.

Lisäksi on päätetty ottaa arviointiin mukaan myös köysiratavaihtoehto ja sellainen siltayhteys jolla kulkisivat myös autot. Lisäksi raitiovaunu- ja kevyenliikenteensillasta tutkitaan alavaihtoehtoja joissa raitiovaunut liikennöisivät Liisankadun tai Pohjoisrannan kautta keskustaan, Hakaniemeen tai Kalasatamaan. Tavoitteena on, että selostus hankkeen ympäristövaikutuksista valmistuisi keväällä 2014.

Lisätietoja: http://laituri.hel.fi/fi/node/686/image_gallery

Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2 (vanha linja-autoasema Kampissa)
Avoinna ma-pe 10-19, la 12-16
http://laituri.hel.fi