Kestävyys Helsingin uusilla asuinalueilla -tapahtuma ke 18.9. Laiturilla

0
87

Uusien asuinalueiden kestävyydestä keskustellaan keskiviikkona 18.9.2013 klo 10-11 info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2). Helsinkiä rakennetaan vilkkaammin kuin koskaan. Väestö kasvaa vauhdikkaasti ja asuntoja tarvitaan lisää. Kokonaisia uusia asuin- ja työpaikka-alueita syntyy. Niille rakennetaan asuntoja, tiloja yrityksille, päiväkoteja, kouluja, puistoja, ulkoilureittejä ja katuja.

Erityisesti vanhat satama-alueet, Kalasatama ja Jätkäsaari, antavat mahdollisuuden innovaatiolle ja uusille avauksille. Millaista kaupunkia niihin rakennetaan? Miten sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys näkyvät suunnitelmissa?

Tervetuloa Laiturille, Uutta Helsinkiä -näyttelyn äärelle, kuulemaan vastauksia näihin kysymyksiin sekä esittämään uusia!

10.00 Kestävyys Kalasatamassa: Tuomas Hakala, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

10.15 Kalasataman keskus: Juhani Katko, SRV

10.30 Kestävyys Jätkäsaaressa
: Matti Kaijansinkko, Helsinkin kaupunkisuunnitteluvirasto

10.45 Jätkäsaaren WoodCity: Juha Toimela, SRV

Tapahtuma on osa kansainvälistä World Green Building Weekiä ja se on kaikille avoin.

Tilaisuuden jälkeen voi kirjoittaa gallup -seinään omia kestäviä tekoja kotona, koulussa tai toimistolla. Lisäksi arvotaan Globe Hopen tuotteita.

Kansainvälistä World Green Building Week -tapahtumaa vietetään tänä vuonna 16.-20. syyskuuta. Vuosittain järjestettävällä tempauksella halutaan kiinnittää huomio kestävään, tuottoisaan ja hyvinvointia tuottavaan rakennettuun ympäristöön. Suomen World Green Building Week keskittyy koteihin, kouluihin ja toimistoihin.