Kevätsiivoustalkoot käynnistyivät jälleen 7.4. – rantojensiivoustalkoot la 18.4.

0
157

Pääkaupunkiseudun kevätsiivoustalkoot ovat jälleen käynnistyneet! Kaupunkilaiset ovat tervetulleita siivoamaan omaa lähiympäristöään. Siivouskohteena ovat kaupungin yleiset viheralueet, metsät, rannat, tien pientareet ja puistot. Kevätsiivoustalkooajankohta on 7.4. – 24.5.2015. Talkoisiin voi ilmoittautua 30.3. – 8.5.2015 välisenä aikana. Helsingissä talkoisiin ilmoittaudutaan rakennusviraston asiakaspalveluun puhelimitse 09-310 39000 tai käymällä paikan päällä osoitteessa Pohjoinen Makasiinikatu 9. Talkoiden järjestäjä ilmoittaa talkooajankohdan rakennusviraston asiakaspalveluun.
Klikkaa printattavaan pdf-muotoiseen asukkaiden talkookirjeeseen tästä.

Talkooporukka saa käyttöönsä roskapihtejä ja jätesäkkejä, jotka alueellinen viherurakoitsija, Stara tai yksityinen urakoitsija, lainaa talkoolaisille. Myös muita työvälineitä voi lainata. Ilmoittautuessaan talkoojärjestäjä saa alueellisen yhdyshenkilön yhteystiedot ja voi tarvittaessa vielä sopia talkoiden yksityiskohdista.Kiinteistöjen tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin.

Mikäli talkoita halutaan pitää varsinaisen talkooajan ulkopuolella, voit ottaa yhteyttä rakennusviraston vapaaehtoistyön koordinaattoriin, puistokummit[at]hel.fi

Lisätietoja www.hyvakasvaa.fi

www.itamerihaaste.net kampanjoi rantatalkoiden puolesta ja kaupunki järjestää lauantaina 18.4. (huomaa korjattu pvm!) rantojensiivoustalkoot. Kaikkia kaupunkilaisia haastetaan järjestämään rantatalkoita eripuolilla Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua. Samanaikaisesti 18.4 Tallinna järjestää suuret rantatalkoot. Tapahtumasivu feacebookissa: https://www.facebook.com/events/819626618116490/ ja banneri sekä juliste löytyvät Itämerihaasteen sivuilta etusivun bannerin kautta. Eli lisätietoja Itämerihaasteesta löytyy edellä olevasta nettilinkistä.

Toinen mahdollisuus rantojen siivoustalkoiden järjestämiseen on 18. – 24.5., jolloin on Pidä Saaristo Siistinä ry:n koordinoima valtakunnallinen Siisti Biitsi -kampanja. Tuona aikana järjestetyt talkoot kannattaa ilmoittaa myös kampanjan sivuille www.siistibiitsi.fi.