Kierrätystehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla jälleen la-su 4.-5.5.2013!

0
129

Kaapelitehdas muuttuu 4.-5.5.2013 jälleen kestävän elämäntavan näyttämöksi. Vuotuinen Kierrätystehdas tarjoaa tänä vuonna ennätysmäärän ohjelmaa ja vinkkejä ekologiseen kuluttamiseen.  Tarjolla on satoja ekologisia tuotteita, Ilmaistori (tavaroiden vaihdantaan), työpajoja, viisi muotinäytöstä, luonnonkosmetiikkaa, elokuvia (mm. Petri Luukkaisen Tavarataivas) ja paljon muuta! Tapahtuma on avoinna la-su klo 10-17 ja sinne on vapaa pääsy.

Kierrätystehtaasta löytyy satoja ekologisin menetelmin valmistettuja tuotteita yli 40 yrityksen valikoimasta sekä 10 erilaista työpajaa, jossa pääsee ohjatusti luomaan ja oppimaan uutta. Voit laittaa fillarin kesäkuntoon, ommella läppärilaukun armeijan ylijäämästä tai ostaa ekologisen äitienpäivälahjan. Suomen suurimmalla Ilmaistorilla on helppo laittaa käyttökelpoiset tavarat uudelleen kiertoon ja tehdä samalla upeita löytöjä.

Lavalla nähdään viisi muotinäytöstä molempina päivinä ja keskustellaan mm. kestävistä käsitöistä ja luonnokosmetiikasta. Ohjelma huipentuu sunnuntaina klo 14.00 EkoDesign 2013 -ekosuunnittelukilpailun voittajan julkistukseen. Lavaohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta osoitteesta http://www.kierratystehdas.fi/ohjelma/.

Kierrätystehtaan yhteydessä järjestetään jälleen Ilmastoinfon koordinoima Energiatehdas, jonka teemana tänä vuonna on energiatehokkuus sekä ruokahävikin pienentäminen. Lauantaina 4.5. Kaapelitehtaan Turbiinisalissa järjestettävissä elokuvanäytöksissä nähdään mm. Petri Luukkaisen kulutuskriittinen Tavarataivas ja uhanalaisista Saimaan norpista kertova Jäätä rakastavat. Näytökset toteutetaan yhteistyössä Savonlinnan kansainvälisten luontoelokuvafestivaalien kanssa.

Luonnonkosmetiikkaa, ekokosmetologeja ja -kampaajia esittelee Pro luonnonkosmetiikka ry:n järjestämä Luonnonkaunis-tapahtuma, jonka tapahtumapaikkana toimivat Kaapelitehtaan Puristamo ja Valssaamo.

Kierrätystehdas 4. – 5.5.2013
Avoinna la-su klo 10-17
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki
Vapaa pääsy

www.kierratystehdas.fi
www.facebook.com/kierratystehdas

Lisätiedot
Lauri Helle / Kierrätystehdas ry, Toiminnanjohtaja
lauri.helle[at]kierratystehdas.fi
+358 50 309 6527

Tapahtuman järjestää Kierrätystehdas ry, jonka tarkoituksena on tuottaa kierrätykseen, ekologisuuteen, eettisyyteen ja kestävään kehitykseen liittyviä tapahtumia, tilaisuuksia ja kehityshankkeita sekä jakaa informaatiota näistä teemoista.