Kirjaston Ideahippu-kilpailun finalistit esittäytyvät pe 6.6. Kaupunkiverstaalla

0
136

Helsingin kaupunginkirjaston Ideahippu-kilpailun kymmenen finalistia on valittu, yhteensä kisaan lähetettiin 82 ehdotusta. Jatkoon päässeiden joukossa on ehdotuksia biologian oppimiseen tarkoitetusta tiedekeittiöstä nykyaikamuseoon ja kaupunginosatarinoiden keräämiskiertueeseen. Esiraadin valitsemat finalistit esitellään Ideaklubilla Lasipalatsin Kaupunkiverstaalla (Mannerheimintie 22-24 2krs.) perjantaina 6.6.2014 kello 13–16 kaikille avoimessa tilaisuudessa.

Kymmenen finalistia esittelee Ideaklubilla oman ideansa, jonka jälkeen tuomaristo valitsee kolme parasta ehdotusta toteutettavaksi.

Tuomaristoon kuuluvat:

· Ritva Viljanen (apulaiskaupunginjohtaja)

· Fatbardhe Hetemaj (kaupunginvaltuutettu, business manager)

· Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen (kansainvälisen designsäätiön asiamies, hankejohtaja)

· Tomi Purovaara (m.a. johtaja, Kulttuurikeskus Caisa)

· Tuula Haavisto (kirjastotoimenjohtaja)

· Kurt Hirn (kirjastonjohtaja)

Parhaiden kolmen idean toteuttamiseen on varattu 10 000 euroa, lisäksi voittajaehdotuksen tehnyt henkilö tai tiimi saa käyttöönsä Kaupunkiverstaan yhdeksi illaksi. Kaupunkiverstaalla on käytössä esim. 3D-tulostin, vinyylileikkuri, ompelukoneita sekä videoeditointi- ja grafiikkatyöpisteet.

Ideahippu-kilpailussa kerättiin 1.4.–9.5.2014 ideoita ja ehdotuksia kirjaston kehittämiseksi, ideoita saivat tarjota sekä kirjaston työntekijät että asiakkaat. Kilpailu on yksi kirjaston tavoista kuunnella asiakkaitaan ja työntekijöitään sekä yhdistää virastojen ja kaupunkilaisten voimat.

Lisätietoa kilpailusta:

· Jussi Vehviläinen, tietohallintopäällikkö, kaupunginkirjasto, gsm 040 583 4953, jussi.vehvilainen[at]hel.fi

· Virve Miettinen, vuorovaikutussuunnittelija, kaupunginkirjasto/keskustakirjasto, gsm 040 168 5748, virve.miettinen[at]hel.fi

Katso uutinen kokonaisuudessaan oheisesta tiedotteesta.