KontulaAreena -keskustelufoorumi lähiöistä

0
151

Kontula Electoronic -kaupunginosatapahtuman yhteydessä järjestetään la 18.5. (klo 12.00-18.30) yhteiskunnallisen keskustelun foorumi KontulaAreena! Se on uusi yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma ilman pönötystä. Samalla Kontula Electronic -festari laajentaa tarjontaansa, kun Kontulan ostoskeskuksen eri tiloissa puhutaan niin segregaatiosta, Itä-Helsingin huonosta maineesta kuin myös vanhojen ostoskeskusten tulevaisuudesta. Kaikkiaan keskusteluja, työpajoja ja esityksellisiä dialogeja järjestetään lauantaina kuusi. Ensimmäinen keskustelu alkaa kello 12.00 ja viimeinen päättyy kello 18.30. Kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Koko ohjelma löytyy linkistä https://www.kontulaelectronic.com/kontulaareena
”Tavoitteena on luoda moniäänisyyttä ja -arvoisuutta korostava keskustelufoorumi lähiöön, jonka maineen tuntevat kaikki, mutta johon harvat ovat omakohtaisesti tutustuneet. KontulaAreena tarjoaa mahdollisuden uudenlaisille kohtaamisille ja pyrkii kaventamaan sosiallisia etäisyyksiä kaupungissa, jossa asukkaiden arkitodellisuudet ovat vaarassa vieraantua toisistaan”, kertoo yksi hankkeen taustahahmoista, tutkija Pekka Tuominen.

Tapahtuman tarjkoituksena on saattaa yhteen niin päättäjät, virkamiehet, kaupunkiaktivistit, tutkijat kuin asukkaatkin, pohtimaan paikallistasolta virinneitä taiheita. ”Kavahdamme kaikenlaista lähiökliseillä ratsastamista. Korostamme keskusteluissa totutuista poikkeavia näkemyksiä”, Tuominen sanoo.

Akateemisuutta ja kansainvälisyyttä tapahtumaan tuo BIBU-tutkimushankkeen keskustelu päivän päätteeksi: siihen osallistuvat Malmön Rosengårdin lähiötä tutkinut professori Per-Markku Ristilammi, tohtori Olga Tkach Pietarin yliopistolta sekä Helsingin yliopiston maantieteen laitoksen apulaisprofessori Venla Bernelius.

TERVETULOA!