Kuinka ohjaan osallistuvan budjetoinnin peliä – koulutus

0
151

Tervetuloa ”Kuinka ohjaan osallistuvan budjetoinnin peliä” -koulutukseen ke 12.9. klo 17-19 Kalliolan setlemettitalon aulassa (os. Sturenkatu 11). Ilta on tarkoitettu yleishyödyllisille toimijoille ja aktiivisille kaupunkilaisille. Etusijalla ovat keskisen suurpiirin toimijat, jotka haluavat toiminnallaan tukea muita asukkaita osallistumaan osallistuvaan budjetointiin ja esimerkiksi järjestää itse peli-iltoja kaupunkilaisille. Koulutus on maksuton eikä se sido mihinkään.

Helsingin osallistuvan budjetoinnin malli tuo loppusyksystä kaupunkilaisten äänestettäväksi yhteensä 4,4, miljoonan euron budjetin. Kaikki kaupunkilaiset voivat lähettää budjetointiin ideoitaan, joista toteuttamiskelpoisille lasketaan budjetti. Uudella mallilla lisätään kaupunkilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa siihen kuinka Helsingin kaupungin rahaa käytetään mm. asuinalueilla (2/3 -budjetista jaetaan alueiden ja 1/3 koko kaupungin laajuisiin hankkeisiin).

Jotta kaikilla kaupunkilaisilla olisi aito mahdollisuus vaikuttaa, tarvitsevat helsinkiläiset tietoa ja apua voidakseen osallistua ideointiin ja äänestykseen. Helsingin kaupunki on kehittänyt lautapelin, jonka avulla on helppo ideoida ja muotoilla projekteja osallistuvan budjetoinnin äänestykseen. Peli sopii pelattavaksi myös lasten kanssa.

Tapahtuman fb-sivu löytyy osoitteessa
https://www.facebook.com/events/873313859525262/?active_tab=about

Merkkaile jo kalenteriin myös nämä:
Kaupunkilaisille järjestetään pelitapahtumat lokakuussa 2.10. klo 12-14 ja 16.30-18.30. Koulutuksen käyneille tapahtumat ovat hyvä tapa päästä kokeilemaan oppimaansa käytännössä.

Ilmoittautumiset koulutukseen (ja mahdollisiksi) pelitapahtumien ohjaajiksi 11.9. klo 18 mennessä osoitteessa https://goo.gl/forms/56b5OoOZstPn2Kuw2, Koulutukseen mahtuu mukaan rajallinen määrä. Etusijalla ovat keskisessä piirissä toimivat kaupunkilaiset ja organisaatiot.

Koulutuksen järjestää: Helsingin kaupunki, Kalliolan setlementti ja Kallion seudun asukasyhdistykset Alppila-seura, Hermanni-Vallila seura, Puu-Vallilalaiset ja Kallio-seura.
Lisätietoja antaa promoottori Pihla Ruuskanen, pihla.ruuskanen at kalliola.fi