Laatua vapaaehtoisjohtamiseen -kurssi ti 16.4. ja to 18.4.

0
296

Miten rakentaa vuorovaikutus ja saada yhteistyö toimimaan yhdistyksen hallituksen kesken? Miten tasapainottaa itseään järjestötyön paineen alla? Miten motivoida vapaaehtoisia yksilöllisemmin?

Yhdistystoiminnassa keskiössä on ihmisten välinen vuorovaikutus, joka parhaimmillaan tuottaa upeita tuloksia, mutta voi epäonnistuessaan aiheuttaa myös konflikteja eri toimijoiden välillä.

Laatua vapaaehtoisjohtamiseen on Vision vuonna 2013 toteuttama koulutuspaketti, jonka tarkoituksena on auttaa yhdistyksiä vapaaehtoisjohtamisen tai ns. volunteer management -tyyppisten asioiden kehittämisessä. Koulutus on suunnattu sekä palkatuille että vapaaehtoisille yhdistystoimijoille, joilla on jo jonkin verran kokemusta toiminnasta sekä halu kehittää omia taitojaan erityisesti vapaaehtoisjohtamisen laadun parantamiseksi.

Kurssi järjestetään tiistaina 16.4. ja torstaina 18.4.2013 klo 16-20 Vision koulutustilassa (Fredrikinkatu 33 B, Helsinki).

Kurssin sisältö: Huhtikuun kurssi keskittyy erityisesti vuorovaikutukseen. Koulutuksessa käytetään Tasapainon Avaimet® -ohjelmaa, jonka avulla osallistujia oivallutetaan itsensä ja muiden ymmärtämiseen sekä kehitetään (vapaaehtois)johtamisen valmiuksia erilaisissa viestintätilanteissa. Koulutus on interaktiivinen, koulutusteemoista keskustellaan ja arjen tilanteita harjoitellaan. Kouluttajina toimivat Carita Nyberg, Tasapainon Avaimet®, vs järjestöpäällikkö Lari Karreinen, Vihreät ja suunnittelija Anni Välikangas, Opintokeskus Visio.

Osallistumismaksu on 35 €. Ilmoittautumiset perjantaihin 5.4.2013 mennessä Visioon oheisesta linkistä. Peruutuksia koskevat Vision normaalit peruutusehdot.

Huhtikuussa järjestettävän kurssin lisäksi syyskaudella 2013 järjestetään kaksi muuta vapaaehtoisjohtamiseen liittyvää koulutusta, joista on saatavissa lisätietoa kevään aikana Visiolta (p. 044 727 3240, visio[at]visili.fi, www.visili.fi).