Lähiöfest2017: Herttoniemen tapahtumatori klo 10-14

0
139
herttoniemi-web-1000px.jpg

Herttoniemen tapahtumatorilla 1.10. klo 10-14 lähiruokaa, kierrätystä ja käsillä tekemistä, kaupungin kehitystä, kohtaamisia ja keskustelua! Herttoniemen torille aukeaa kirpputori, johon voit ilmoittautua myös myyjäksi, sekä ruokatoimijoiden Farmers’ Market. Tuliaisia voi tuunata matonkuteista ja luonnonmateriaaleista. Perheen pienemmille liikuntahulinat ja Muumi-muskari. Tapahtumatori osoitteessa Petter Wetterintie 5.

Tapahtumatorilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan syömään joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja. Pöytä on katetussa ulkotilassa. Syödään yhdessä Lähiöfest2017-toreilla – tapahtuma Facebookissa

Herttoniemeläinen, tule tekemään alueen visiota. Sujuva liikkuminen, järkevä rakentaminen ja toimiva palveluverkosto luovat hyvän elämän eväitä. Kaupunkiympäristön pisteellä voi tutustua myös Laajasalontien kaupunkibulevardin ideoihin Europan 14 -kilpailutöissä sekä selvittää, kuinka Helsinki kasvaa ja tiivistyy kestävästi. Asiantuntijat ovat paikalla keskustelemassa askarruttavista kysymyksistä.

Tapahtumatorin kulmalavan ohjelmassa ovat miniseminaarit ”Täältä tulee ensimmäinen kaupunkibulevardi!” ja ”Kivijalkakaupat, isot firmat ja jakamistalous – Onko yrittäjyydelle tilaa lähiöissä?”. Seminaarit juontaa toimittaja Minna Joenniemi ja keskusteluissa on mukana apulaispormestari Anni Sinnemäki, apulaispormestari Pia Pakarinen sekä lähiöaiheiden asiantuntijoita.

Entä mitä sanoo apulaispormestari Anni Sinnemäki lähiöiden ja Helsingin tulevaisuudesta? Kulmalavan puheenvuoron jälkeen pormestaria voi jututtaa tapahtumatorilla. Lavan ohjelmassa on lisäksi näkökulmia Lähiöfest-toimijoilta sekä eri toimijoiden ohjelmanumeroita.

Näiden poimintojen lisäksi luvassa myös muuta kivaa ohjelmaa! Tapahtumatorin tuoreimmat ohjelmatiedot ja aikataulut löydät Facebook-tapahtumasta.

Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanit ja yhteistyökumppanit osallistuvat Torien ohjelmaan. Esimerkiksi Vahanen hurauttaa paikalle Remonttirekallaan, ja K-Marketin kauppiaat lähikaupoista tulevat paikan päälle.

Tapahtumatorit tunnistat reitin varrella ilmapalloista, toreilla tavataan!

Helsingin kaupungin mahdollistamat Torit ovat osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden sisältöjen valintaan ja ohjelman muutoksiin.

Helsinki kasvaa tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöfest2017 nostaa lähiöt valokeilaan ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista. Lähiöfest2017 kutsuu 25.9.–1.10. matkalle Helsingin kaupunginosiin ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista. Lue lisää: www.lähiöfest2017.fi