Maailman designpääkaupungin ohjelma julkistettu – ohjelma sisältää noin 250 hanketta

0
706

Helsinki yhdessä Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Lahden kanssa on maailman designpääkaupunki vuonna 2012. Designpääkaupungin ohjelma sisältää noin 250 hanketta. Kyseessä on laajin Suomessa koskaan toteutettu designkokonaisuus, ja yksi suurimmista koko maailmassa.

Designpääkaupungin tavoitteena on kaupungin kehittäminen muotoilun avulla. Ohjelma innostaa kaupunkilaisia osallistumaan ympäristönsä parantamiseen ja osoittaa muotoilun mahdollisuudet hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn edistämisessä.

Puolet julkistetusta ohjelmasta on erilaisia kehittämishankkeita, joita esittelevät teemat muuttuva kaupunki ja uudet ratkaisut. Näihin teemoihin kuuluvissa hankkeissa designin eri muotoja käytetään poikkeuksellisen laajasti.

Kaupunkilaisille ja matkailijoille suunnattuja tapahtumia on noin kolmannes kokonaisuudesta. Ne on koottu teemoihin tapahtumien vuosi ja näyttelyt. Ohjelmaan kuuluu avoimia kaupunkitapahtumia ja esimerkiksi noin sata näyttelyä.

Ensi vuoden aikana designpääkaupunki kokoaa Suomeen muotoiluvaikuttajia kaikkialta maailmasta. Luvassa on merkittäviä kohtaamisia vuoden ympäri. Muotoilua tehdään näkyväksi myös erilaisten kotimaisten ja kansainvälisten julkaisujen avulla.

Kokonaisuus on rakennettu pääasiassa avoimen hankehaun kautta. Toteuttajien joukko on poikkeuksellisen laaja: muotoilun ammattilaisista esikoululaisiin, virkamiehistä kansalaisjärjestöihin ja yrityksistä opiskelijoihin. Hankkeita toteutetaan kaikkien viiden kaupungin alueella.

Ohjelmaan ja designpääkaupungin tekijöihin voi tutustua verkossa osoitteessa www.wdchelsinki2012.fi.

Ennen vuoden 2012 alkua tarjotaan älypuhelimiin ladattava helppokäyttöinen ohjelmasovellus. Ohjelma täydentyy edelleen loppuvuoden aikana.

Lisätiedot

– Johtaja Pekka Timonen, pekka.timonen[at]wdchelsinki2012.fi, 050 337 4386

– Ohjelmajohtaja Kaarina Gould, kaarina.gould[at]wdchelsinki2012.fi, 0400 350 505