Maailman laajin ilmastotempaus Earth Hour la 23.3. klo 20.30–21.30

0
110

Helsinki osallistuu tänäkin vuonna WWF:n koordinoimaan Earth Hour –kampanjaan, jossa lähes kaksi miljardia ihmistä ja yhteisöä ympäri maailmaa sammuttaa valonsa lauantaina 23.3. klo 20.30–21.30.

Valojen ja sähkölaitteiden sammuttaminen symboloi yhteistä huoltamme Äiti Maasta ja tulevista sukupolvista ilmastonmuutoksen puristuksessa.

Kotona voimme osallistua tempaukseen sammuttamalla valot ja elektroniset laitteet. Kaikissa työpaikoissa valoja ei voida sammuttaa. Earth Hour -teemaa voimme työpaikoissa kuitenkin tuoda esiin kampanjapäivää edeltävinä päivinä esimerkiksi energiansäästö- ja kulutusvalintateemoin.

Lyhtykulkue Töölönlahden ympäri

Tarkoituksena on myös jalkautua kiertämään osin pimennettyjen monumentaalirakennusten ympäröimää Töölönlahtea lyhtykulkueena. Tämä kaikille avoin Yhtäköyttä-kulkue alkaa 23.3. klo 20.30 Oopperan amfiteatterilta ja päättyy siihen. Ulkoilmateatterissa on tarjolla lämmintä juotavaa kierroksen jälkeen.

Maksuttomaan kulkueeseen voi varustautua omilla, turvallisuussyistä suljetuilla kynttilälyhdyillä. Mukaan voi toki tulla myös ilman lyhtyä ja vaikkapa pitää kanssakulkijaa kädestä.

Lisätietoja ympäristökeskuksen sivuilta: www.hel.fi/ymk