Maastokävely Vuosaaren voimalaitosalueella la 31.8.

0
138

Helsingin Energia järjestää kaikille avoimen maastokävelyn Vuosaaren voimalaitosten lähiympäristössä lauantaina 31.8.2013 klo 13-15.

Kävelyn tarkoituksena on selventää alueen asukkaille ja muille kiinnostuneille, mitä uusi monipolttoainevoimalaitos ympäristön näkökulmasta tarkoittaisi. Kokoontuminen on voimalaitosten parkkipaikalla osoitteessa Käärmeniementie 8. Noin 4 km pitkä reitti kulkee voimalaitoksilta Vuosaaren huipulle ja takaisin. Varustukseksi tarvitaan sään mukainen vaatetus ja hyvät kävelykengät. Tilaisuus päättyy kahvitarjoiluun.

Osana Kehitysohjelmaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta Helsingin Energia suunnittelee parhaillaan uutta, pääasiassa haketta käyttävää voimalaitosta Vuosaareen nykyisten voimalaitosten viereen. Päätöksen voimalaitoksen mahdollisesta rakentamisesta tekee Helsingin kaupunginvaltuusto vuonna 2015. Vaihtoehtona on biopolttoaineosuuden lisääminen 40 prosenttiin Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksilla. Hankkeesta on parhaillaan käynnissä ympäristövaikutusten arviointimenettely.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 27.8.2013 mennessä:

Vanhempi asiantuntija Minna Näsman, Helsingin Energia, puh. 09-6172123. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi[at]helen.fi.