Maksutonta energianeuvontaa tarjolla yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksiin

0
150

Pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvonta tarjoaa tietoa siitä, miten kuluttajat voivat vaikuttaa asumiskustannuksiinsa järkevällä energiankäytöllä. Tarjolla on asukkaille suunnattua puolueetonta ja laadukasta energianeuvontaa. Toimintaa rahoittavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin seudun ympäristöpalvelut sekä Motiva. Pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvontapalvelu on osa Motivan valtakunnallista eneuvonta-verkostoa.

Yhdistykset, järjestöt ja taloyhtiöt ovat tärkeä kanava asukkaiden tavoittamisessa. Vuoden 2013 aikana energianeuvontapalvelu osallistui 65 tilaisuuteen muun muassa pitämällä koulutuksia kaupunginosayhdistysten ja Marttojen alueellisissa tilaisuuksissa, Omakotiyhdistysten illoissa sekä kodin ja koulun yhteistyöpäivässä. Energiaklinikalla neuvoja sai useissa tilaisuuksissa kuten Energiatehtaalla, Vantaalla Kyläruokailussa ja Espoo-päivässä. Kesän aikana palvelu päivysti Harakan energiapolulla.

Tänä vuonna enegianeuvontapalvelu tulee mielellään tilaisuuksiin antamaan energiakoulutusta tai päivystämään energiaklinikalla. Energianeuvontapalvelusta autetaan tarvittaessa tilaisuuden suunnittelussa ja mainosten tekemisessä. Palvelut ovat maksuttomia.

Tilaisuuksiin räätälöidään sopivat palvelut:

Energiaklinikka
Energiaklinikka on neuvontapiste tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Energiaklinikka voidaan suunnitella tilaisuuden mukaan. Tilaisuuksiin voidaan tuoda esimerkiksi energia- ja ilmastopelejä tai energiankulutusta havainnollistavia laitteita.

Näyttelyt
Oiva omakoti ja Kelpo kerrostalo – näyttelyissä havainnollistetaan energiankäytön tehostamista. Näyttelyt voidaan pystyttää helposti mm. asukastiloihin, kirjastoihin ja tapahtumiin.

Koulutus
Tarjolla energia-aiheisia koulutuksia esimerkiksi yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksiin. Tilaisuuden järjestämisestä vastaa tilaaja itse, mutta energianeuvontapalvelu auttaa mielellään tilaisuuden suunnittelussa.

Koulutusten aiheet ovat:
Kodin energiankäytön tehostaminen
        o Soveltuu kaikille asukkaille talotyypistä riippumatta.
–  Kodin energiatehokas valaistus
        o Soveltuu kaikille asukkaille talotyypistä riippumatta.
–  Omakotitalon energiatehokkuuden parantaminen
        o Soveltuu enimmäkseen omakotitaloasukkaille sekä rivitaloasukkaille.
–  Taloyhtiön energiatehokkuuden hallinta
        o Soveltuu enimmäkseen taloyhtiön hallitukselle sekä muille taloyhtiön               luottamushenkilöille.

Lisätietoa palveluista ja kaikille avoimista koulutustilaisuuksista löytyy
nettisivuilta: www.energiaopas.fi/palvelut/ sekä www.facebook.com/energiaopas

Tiedustelut ja tapahtumapyynnöt voi lähettää osoitteeseen energiaopas[at]hel.fi.

Katso tiedote energianeuvontapalvelusta kokonaisuudessaan oheisesta linkistä.