Maksuttomia luontoretkiä pääkaupunkiseudulla – tutustu retkikalenteriin!

0
146

Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2017 -esite tarjoaa tietoa maksuttomista luontoretkistä pääkaupunkiseudulla.

Retkiä on tänä vuonna yhteensä 142 ja ne alkavat muuttolintujen tarkkailusta huhtikuussa päätyen marraskuulle, jolloin bongataan kudulla olevia taimenia kaupunkipuroissa ja mennään kaamosretkelle. Opastettuja luontoretkiä on järjestetty nyt jo yli 30 vuoden ajan.

Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus ja yksi on englanninkielinen. Helsingissä järjestettävillä puistokävelyillä on myös draamaopastuksia, joiden aikana tavataan historiallisia henkilöitä. Retket ovat pääasiassa maksuttomia, mutta lauttamatkoista peritään maksu. Joillekin erikoisretkille on ennakkoilmoittautuminen, muutoin retkille on vapaa pääsy. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Osa retkistä on myös esteettömiä. Retkille osallistumiseen riittää peruskunto.

Tutustu Luontoretkikalenteriin osoitteessa http://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/luontoretkikalenteri.pdf. Paperisena kalenteria on saatavissa tällä hetkellä mm. kirjastoissa ja Virka-infossa (Helsingin kaupungintalo Pohjoisesplanadi 11-13). Katso myös sivusto www.vihreatsylit.fi, josta löytyy 30 helsinkiläistä puistokävelyreittiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Katso uutinen kokonaisuudessaan STT Info -sivustolta oheisesta linkistä.