Miten haluat vaikuttaa lähialueesi suunnitteluun – kaupungin kysely auki 21.2. saakka!

0
412
Kuva: Esimerkki palautteen antamisen vaihtoehdosta Helsingin kaupungille
Kuva: Esimerkki palautteen antamisen vaihtoehdosta Helsingin kaupungille

Vastaa ja vaikuta! Ke 21.2. saakka on mahdollisuus kertoa Helsingin kaupungille, miten haluaa vaikuttaa lähialueensa katujen, aukioiden, puistojen sekä viher- ja virkistysalueiden suunnitteluun! Kaupungin sähköisen kysely aiheesta on auki ke 21.2. saakka. Välittäkää viestiä eteenpäin verkostoissanne!
Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

Mikä on paras tapa kuulla kaupunkilaisia, kun suunnitellaan katujen, aukioiden, puistojen sekä viher- ja virkistysalueiden peruskorjausta, kunnostusta ja uudistusta? Kaupunki pohtii asiaa nyt, ohjelman valmisteluvaiheessa. Sähköisessä kyselyssä esitellään kolme vaihtoehtoa, joista jokaisesta voi antaa mielipiteensä. Vaihtoehdot ovat: sähköisen palautteen antaminen, asukasraati-työskentely sekä karttapohjainen palaute.

Helsingin kaupunki haluaa tehdä sujuvampaa siitä, miten yleisten alueiden peruskorjaamista, kunnostamista sekä uudistamista suunnitellaan ja toteutetaan. Yleisiin alueisiin kuuluvat kadut, aukiot sekä viher- ja virkistysalueet. Suunnitelmat vaikuttavat esim. leikkipaikkoihin, koira-aitauksiin ja ulkoilureitteihin.

Jatkossa tehdään neljäksi vuodeksi kerrallaan suurpiiritasoinen ohjelma, jossa ehdotetaan, mitä alueella seuraavaksi peruskorjataan, parannetaan tai rakennetaan. Ohjelma on kooste kaikkein tärkeimmistä toimenpiteistä ja hankkeista, jotka pyritään toteuttamaan resurssien puitteissa. Toteutettavista hankkeista tehdään tarkemmat suunnitelmat.