Ongelmajätekeräys kaupunginosissa starttaa jälleen ma 31.3.!

0
164

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen keräysautot starttaavat jälleen maanantaina 31.3. HSY kerää autoihin maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä sekä metalli- ja sähkölaiteromua. Keräysautot kiertävät aina toukokuun loppuun asti: Helsingissä 31.3–13.5.2014. Klikkaa aikataulut ym. tarkemmin oheisista linkeistä:
Keräysautojen aikataulut Helsingissä -kevät 2014
Sortti-asemien sijainnit ja aukioloajat

Vaarallisten jätteiden kontit 

Aikatauluista ja muustakin voi tiedustella myös soittamalla HSY:n asiakaspalveluun puh. 09 1561 2110. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–15.30. Aikataulut löytyvät myös HSY:n koteihin jakamasta seinäkalenterista. Kalentereita voi yhä tilata HSY:ltä verkkosivuosoitteesta www.hsy.fi/kalenteri.

Asukkaat voivat tuoda autoihin maksutta kodin vaarallisia jätteitä, joita ovat muun muassa energiansäästölamput, loisteputket, maalit, liuottimet, torjunta-aineet ja siivouskemikaalit. Autot ottavat myös vastaan kotitalouksien sähkölaiteromua, joita ovat muun muassa käytöstä poistetut kylmälaitteet, sähköhellat, pesukoneet, puhelimet ja leivänpaahtimet. Autolle voi tuoda korkeintaan kolme kappaletta samaa laitetyyppiä.

Lisäksi metallinkeräysauto ottaa vastaan kotitalouksien yksittäisiä metalliesineitä. Tällaisia ovat esimerkiksi polkupyörät, puulämmitteiset kiukaat sekä metalliastiat ja -purkit. Asukkaiden toivotaan vievän suuret metallierät Sortti-asemille, joissa metallin vastaanotto on myös maksutonta.

Romua ja jätettä voi tuoda ympäri vuoden Sortti-asemille ja Munkinmäen jäteasemalle Kirkkonummella. Kotitalouksien vaarallisia jätteitä otetaan vastaan maksutta Sortti-asemilla ja huoltoasemien ja kauppojen pihoilla sijaitsevissa vaarallisten jätteiden konteissa. Siniset vaarallisten jätteiden kontit tunnistaa punaisesta Kodin vaaralliset jätteet -kyltistä. Kontit ovat avoinna huoltamon tai kaupan aukioloaikoina.

Lisätietoja: Vaarallisista jätteistä vastaava Leif Bergström, 040 758 0806, leif.bergstrom(at)hsy.fi

Keräysautot eivät kuitenkaan voi ottaa vastaan mikä tahansa jätettä

Autoihin tarjotaan vuosittain muun muassa auton renkaita, painekyllästettyä puuta, asbestia, yritysten vaarallisia jätteitä sekä räjähteitä, kuten ilotulitteita ja hätäraketteja. Näitä ei voi kuitenkaan tuoda autoihin, vaan vastaanotto on järjestetty seuraavasti:

    Autonrenkaat: rengasliikkeet, joihin renkaat voi palauttaa maksutta
    Painekyllästetty puu: korkeintaan 1 m3 maksutta Sortti-asemille ja Munkinmäen jäteasemalle. Otetaan vastaan myös puutavaraliikkeissä tai rautakaupoissa, joissa on järjestetty painekyllästetyn puun keräys.
    Asbesti: Ämmässuon Sortti-asema
    Yritysten vaarallisten jätteiden pienerät: Kivikon vaarallisen jätteen asema tai muu alan yritys
    Räjähteet, hätäraketit ja ilotulitteet: poliisin osoittama paikka.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta