Opastukset kotikaupunkipoluilla Helsinki-päivänä 12.6.

0
167

Helsinki-päivänä (12.6.2014) sovelletut opastukset kotikaupunkipoluilla suuntaavat itään. Välineenä metro, bussi ja tietysti omat jalat. Kierrokset ovat osa Helsinki-päivän ohjelmaa (www.helsinkipaiva.fi). Kohteina ovat:

Klo 12–18 Metronauhan helmet

Metroajelu ja kävely. Matka Herttoniemestä Vuosaareen kestää normaalisti 10 min, mutta nyt käytetään siihen kuusi tuntia. Iltapäivän aikana kolutaan jalkaisin metroasemia lähimmät kotikaupunkikohteet. Löytyy kadonnut hyppyrimäki, Nobel-voittajan kotitalo, erikoisia taideteoksia, muuten vain kauniita paikkoja sekä ajankohtaisia alueita mm. täydennysrakentamiseen liittyen. Kävelyä saadaan yhteensä muutama kilometri ja kahvitaukojakin pidetään.

Suomenkielinen opastus. Oppaana kotikaupunkipolkujen toimittaja Pauli Saloranta. Osallistujilla on oltava voimassaoleva HSL:n matkalippu. Säänmukainen varustus ja tukevat kengät jalkaan!

Huom. rajoitettu osallistujamäärä 20 henkeä. Liput etukäteen Helsingin Virka-Infosta, Pohjoisespa 11–13. Mukaan pääsee ilman lippua, jos tilaa on.

Osallistua voi myös osittain. Etapit ovat:
klo 12–14 Herttoniemi–Itäkeskus
klo 14–16 Itäkeskus–Puotila
klo 16–18 Puotila–Vuosaari

Kierroksen jälkeen halukkaat voivat jatkaa omakustanteiselle illalliselle Vuosaaressa.

• • •

Klo 21–23 Itä-Helsingin parhaat näköalapaikat

Bussiajelu. Ajetaan auto niin ylös mäkeen kuin se menee ja jatketaan jalkaisin muutamille Helsingin hienoimmille näköalapaikoille. Myös meren alla käydään. Paluumatkalla luvassa auringonlasku, jos sää sallii.

Suomenkielinen opastus. Oppaana kotikaupunkipolkujen toimittaja Pauli Saloranta. Säänmukainen varustus ja tukevat kengät jalkaan!

Huom. rajoitettu osallistujamäärä 50 henkeä. Liput etukäteen Helsingin Virka-infosta, Pohjoisespa 11–13. Mukaan pääsee myös ilman lippua, jos tilaa on.

• • •

Lisätiedot ja opastustilaukset: Pauli Saloranta 050 568 6185 • info[ät]kotikaupunkipolut.fi

Tykkää kotikaupunkipoluista ja kommentoi: www.facebook.com/kotikaupunkipolut
Linkit eri kaupunkien ja kaupunginosien kotikaupunkipolkuihin: www.kotikaupunkipolut.fi