Osallistu Paviljongin runsaaseen ohjelmatarjontaan

0
207

 

Tervetuloa Paviljonkiin, designpääkaupunkilaisten olohuoneeseen! Valtavasti kiinnostavaa ohjelmaa päivittäin läpi kesän. Paviljonki sijaitsee Helsingin arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä tontilla (osoitteessa Ullanlinnankatu 2-4). Ohessa Paviljongin ohjelmaa viikolla 22:
(koko ohjelma oheisesta linkistä) Paviljongin runsaan ja monipuolisen ohjelman on koordinoinut Demos Helsinki.

Tiistai 29.5.

Ensimmäisessä Helsinki–Venetsia-designtyöpajassa rakennetaan venetsialaisten arkkitehtien johdolla kaupunkipuutarhoja kierrätysmateriaaleista. Mukaan kannattaa napata jokin istutuskokeiluun sopiva itselle tärkeä esine, esimerkiksi vanha kahvikuppi, metallirasia tai koululaukku. Työpaja alkaa klo 17.

Keskiviikko 30.5.

Arkkitehtuurimuseon Rantaviivoja-näyttelyn ohjelmaan kuuluvassa Kirjava satama -keskustelutilaisuudessa pureudutaan Helsingin Eteläsataman juuri nyt aktiiviseen suunnitteluun ja inspiroidutaan Venetsian Giudeccan saaren rantarakentamisesta. Keskustelutilaisuus alkaa klo 18.

Torstai 31.5.

Toisen Helsinki–Venetsia-designtyöpajan teemana on Venetsialainen pitsi. Venetsialaiset muotoilijat Raffaella Brunzin, Paola Bonardo ja Cecilia Foresi ohjaavat kaikenikäisiä tekijöitä työskentelemään yhdessä kierrätystekstiilityöpajassa, joka alkaa klo 17.

Perjantai 1.6.

Viikonlopun vietto kannattaa aloittaa Paviljongin kahvilan herkkuja nauttien. Tarjolla on houkutuksia kotoisista korvapuusteista lämpimiin sieni- ja Vilho-juusto toasteihin ja suklaa-mantelikakkuun. Juomaksi raparperimehua tai kahvia vastajauhetuista pavuista. Aurinkoinen kahvila on avoinna koko Paviljongin aukiolon ajan, klo 11–21.

Perjantaina analogisessa 358-after work tapahtumassa keskustellaan siitä, miten digitaaliset käyttöliittymät ovat korvanneet analogisia. Ota mukaasi jokin esine, tai kuva siitä, ja osallistu keskusteluun käyttöliittymien tulevaisuudesta. After work –rytmeistä vastaavat 358 dj:t, jotka johdattelevat kuulijat nostalgiselle matkalla analogisten musiikkielämysten maailmaan c-kasettien ja vanhojen vinyylien avulla.

 
Paviljongin viikonloppu

Viikonloppuna Paviljongin valtaa Dodo ry:n Minipolis. Luvassa on tulevaisuuden kaupunkien visiointia, kestävän, osallistuvan ja hauskan kaupunkilaisuuden tekemistä sekä erilaisia työpajoja, joissa muun muassa ratkaistaan yhdessä ympäristöhaasteita ja rakennetaan apuvälineitä parvekeviljelmille.

Paviljongin valkokankaan täyttävät viikonloppuna DocPointin kolmannen maailman suurkaupungeista kertovat Cities on Speed -elokuvat. Elokuvat alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 19.

 
PS. MUISTATHAN MYÖS NÄMÄ VAKIOVUOROT:

Tiistai klo 12–13: Lukupiiri
Keskiviikko klo 12–13: Työpaja
Torstai klo 11–12: Joogatunti
Sunnuntai klo 19–21: Leffaillat

Paviljonki, Helsingin keskustassa sijaitseva designpääkaupungin kesäinen kohtaamispaikka, on avoinna 16.9. asti tiistaista sunnuntaihin klo 11–21. Paviljongin kaikki ohjelma on ilmaista. Paviljongin löydät Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon naapurista osoitteesta Ullanlinnankatu 2. Tervetuloa Paviljonkiin, designpääkaupunkilaisten olohuoneeseen.